De wagen van de Hoogstraat: 'Opstand tegen 't Holtslag' wint de eerste prijs. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen
De wagen van de Hoogstraat: 'Opstand tegen 't Holtslag' wint de eerste prijs. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen

Winst voor Hoogstraat met 'Opstand tegen 't Holtslag'

Winst voor Hoogstraat met 'Opstand tegen 't Holtslag'

TOLDIJK - Als vanouds de eerste vrijdag van juli stond de grote optocht in Toldijk op het programma. Vooraan liep Muziekvereniging Nieuw leven uit Steenderen en in de optocht liepen Muziekvereniging Hummelo en Keppel met daarbij De Vendeliers Van Loil Vooruit. De wagen van bouwgroep Hoogstraat: 'Opstand tegen 't Holtslag' werd tot winnaar uitgeroepen.

De koningsparen zaten in de open koets met daarachter de diverse kleine wagens, loopgroepen en versierde fietsen of skelters. De grote wagens hadden uiteenlopende onderwerpen waar het publiek bijna ogen tekort voor had. Behalve mooie wagens was er ook volop te beleven rondom. Na de optocht was er een aubade met vaandelhulde voor de koningsparen van vorig jaar bij de ingang van Den Bremer. Daarna ging de kermis en het feest in de zaal van start. Zaterdagmiddag werden de prijswinnaars van de optocht bekendgemaakt.

Uitslagen:
Grote versierde wagens:

1. Hoogstraat - Opstand tegen 't Holtslag, 2. Weth. Campermanstraat - Zo gezegd, zo gedaan, 3. Moezengat - Is het een sprookje of een nachtmerrie, 4. Lamstaat - Lamstraat op safari, 5. Beekstraat - Toldieks Kampioenschap Stokpaardjes Rijden, 6. Schutterij PROOST - Leger des Onheils, 7. Groep 8 De Rank - De Groep 8 show, 8. Keet B.L.U.T. - Geen feest om te zoep'n, dan moar in de keet kroep'n, 9. Der Bauers - Door al dat gedram met de bierflessen, laten wij ons (niet) kisten!!!

Kleine versierde wagens (5 stuks totaal):
1. L.O.L. Surprise - Sylke Wiltink, 2. Vos, blijf van onze kippen af - Nienke en Ton Heebink, 3. IJssalon gewoon lekker - Remon, Jelmer, Wesley Geurts, 4. Hans en Grietje - Linda en Ruben Vroegindeweij, 5. Minecraft - Laura, Guus Mulder, Ralf Hartwich, Jori Herfkens, Thijmen van den Bos.

Uitslag loopgroepen (1 stuks totaal):
1. Wij lopen in ons 'eentje' van Jorn en Jordy, Celine en Miranda.

De nabespreking van de grote wagens is donderdag 12 juli om 20.00 uur bij Restaurant Den Bremer, met bekendmaking van de behaalde punten.