Het leerlingenorkest van Crescendo speelt ook al mee tijdens de concerten van het orkest. Foto: Crescendo
Het leerlingenorkest van Crescendo speelt ook al mee tijdens de concerten van het orkest. Foto: Crescendo

Bij Crescendo spelen leerlingen mee in een echt orkest

HENGELO - Bij de wandel- en zwemvierdaagse of de Samenloop voor Hoop was ook het orkest van Crescendo aanwezig. Ze houden nu eenmaal van muziek maken en leveren graag een vrolijke noot bij dat soort gelegenheden.

Voor wie denkt: dat lijkt mij ook leuk, kan bij Crescendo terecht voor lessen. En dan maakt het niet uit hoe jong of oud iemand is, of deze wel of geen ervaring heeft met muziek maken en niet kan noten lezen.
Bij Crescendo wordt les gegeven voor ieder blaasinstrument: van de kleine piccolo tot de grote bas, en van trompet tot saxofoon. En zodra de leerling al een beetje muziek kan maken, mag deze meedoen in het leerlingenorkest en meespelen met concerten. Met het A-muziekdiploma op zak mag worden meegespeeld in de harmonie.
De lessen zijn vaak individueel, worden gegeven in Hengelo en zijn op afspraak. De leerling krijgt van Crescendo een instrument te leen, om thuis te oefenen.
Wie meer wil weten, neemt contact op met Karin Romeijnders via mail.


Karin@crescendohengelo.nl


Zwembad Het Elderink gaat voor veiligheid en samenwerking

HENGELO - Dit jaar hebben een aantal vrijwilligers van Het Elderink, naast het halen van kinder-EHBO, EHBO, BHV en de calamiteiten-oefening ook het certificaat reddend zwemmen behaald.

Zij danken in het bijzonder Erik Veldhuis voor het verzorgen van de opleiding en het afnemen van het examen. Alle cursisten zijn geslaagd. Het bestuur gaf aan trots te zijn dat de vrijwilligers zoveel tijd vrij maken om dit allemaal voor behoud van het zwembad en de veiligheid te doen.
Het examen bestond zowel uit een schriftelijk gedeelte met verschillende casussen als de praktijk in het water, de verschillende klemtechnieken en manieren van drenkelingen redden. Op het programma stonden pop duiken van 3,80 meter diepte, twaalf meter onder water zwemmen, tien baden zwemmen binnen de tijd waaronder 1 baan binnen 30 seconden. Wat ze ook geleerd hebben is dat de eigen veiligheid voorop staat en er verschillende manieren zijn waarop mensen uit het water gehaald kunnen worden. Ook voor het bestuur en andere vrijwilligers die als toeschouwer ondersteuning hebben verleend, was het zeer leerzaam. Dit wordt verder ontwikkeld. Zelfs zijn er een aantal vrijwilligers die het diploma life-guard gaan halen en dat moedigt het bestuur natuurlijk alleen maar aan. Net als andere jaren worden oefeningen herhaald en wordt besproken wat er van een goede toezichthouder mag worden verwacht.

De technische commissie heeft een aantal aanpassingen gedaan die te maken hebben met constant verbeteren van de waterkwaliteit. Naast dat C-mark het water iedere maand test en zij zelf minimaal drie metingen per dag uitvoeren, willen zij in samenwerking met de provincie na de zomervakantie kijken waar ze met elkaar verbeteringen kunnen realiseren. Kortom om een dikke duim voor alle vrijwilligers. Dit is het vijfde seizoen dat Het Elderink gerund wordt door de gemeenschap; er is een goede samenwerking tussen bestuur, personeel en vrijwilligers.

Badmeester Thijs Blom, examinator Erik Veldhuis van de reddingsbrigade met zijn zoon, Mirjam Burghout, Petra Berenpas, Chantal Nijenhuis, Jannie Rexwinkel en onder: Tom Harmsen, Rianne Berenpas en Jokelien Beunk op de glijbaan. Foto: Annette Kok