Victor Steeman samen met zijn twee teamleden. Foto: Henk Teerink

Kloots stunt met dubbele OW
Cup-zege in Dijon

REGIO - Cliff Kloots heeft voor een grote verrassing gezorgd in het Franse Dijon. Tot tweemaal toe versloeg hij daar de grote favoriet Walraven in de SuperCup 1000 klasse van de OW Cup. Op het circuit van Schleiz hield een ander Hamove-lid Victor Steeman zijn leidende positie vast in het Duitse IDM Supersport 300 kampioenschap.

De OW Cup kwam afgelopen weekend voor het eerst dit jaar in actie op buitenlandse bodem. Nadat de eerste vier races in Assen waren verreden was Dijon aan de beurt. Op het Franse circuit waren er dubbele races voor iedere klasse. Nigel Walraven leek dit jaar in de ONK SuperCup 1000 klasse niet te stoppen, maar Hamove-lid Cliff Kloots bracht hier verandering in. Hij reed zijn Yamaha R1 naar de pole position en wist met een voorsprong van 0.012 seconde op Walraven de eerste race te winnen. Ook in de tweede race had Kloots het aan de stok met Walraven en deze keer ook met Danny van der Sluis. In een race die verreden werd over twee delen was Kloots opnieuw de sterkste, waardoor hij met een dubbele overwinning huiswaarts keerde.
De jonge coureur Toine Gierkink liet qua snelheid weer zien dat hij met de top-vijf mee kan in de SuperCup 1000 klasse, maar de Hamove-rijder kwam in beide races niet aan de eindstreep. Yme Jan Hofstee scoorde in dezelfde categorie een negende en zesde plaats. Regionale rijder Thijs Peeters kende een lastig evenement in de ONK SuperCup 600. Peeters wist ondanks een achtste en elfde plaats zijn leidende positie te behouden in het klassement, maar concurrenten Guus Boes en Nick Vlaar zijn hem wel tot een paar punten genaderd. Boes en Kevin van Leuven wonnen in die categorie ieder een race in Dijon.
Op het semipermanente circuit van Schleiz in Duitsland vond de derde ronde van het IDM kampioenschap plaats, waar Hamove-lid Victor Steeman zijn leidende positie verdedigde in de Supersport 300 tussenstand. In de eerste race kwam Steeman in tweede positie ten val, maar hij wist nog wel op te stappen. Hij klasseerde zichzelf als dertiende. De tweede manche verliep beter: Steeman wist de tweede plaats wel naar huis te rijden. Steeman heeft nog steeds de leiding in het Duitse en Nederlandse kampioenschap met zestien punten voorsprong op de nummer twee Toni Erhard.