Bert Woerts haalde de vogel naar beneden en kreeg een sjerp en wisselbeker. Foto: Bertus Zweverink
Bert Woerts haalde de vogel naar beneden en kreeg een sjerp en wisselbeker. Foto: Bertus Zweverink

Bert Woerts Kampioen De Heurne Oost 2018

HEURNE OOST - Dat Johan Gubbels dit jaar zijn titel niet kon behouden was wel duidelijk, toen hij aangaf er dit jaar niet bij te kunnen zijn. Zijn koningin Henrieke maakte het de andere 32 deelnemers echter wel uitermate lastig, toen zij haar skills toonde met haar openingsschot. Een voltreffer die alle aanwezigen verraste. En al in de tweede ronde nam Henrieke beide vleugels op haar naam. Een deelnemer om rekening mee te houden. Maar dat de Heurne nog meer goede schutters rijk is, bleek al gauw toen ook de één na de ander de vogel op zijn stok liet dansen.

In de arena, naast het spannende vogelschiettoernooi, konden de jongste deelnemers een extra activiteit deelnemen; oud Hollands blikkengooien. Niet alleen met een tennisbal, maar ook met een voetbal werden de blikken luid rammelend omver geworpen en geschoten.

In de tweede ronde vogelschietronde klonk er luid applaus voor schutter Hans Schulenberg, die de kop van vogel op zijn naam zette. De fanatieke deelnemers onderworpen de vogel, althans wat er nog van over was, vanaf de grond aan een uitgebreide inspectie. De spanning droop er van af. Na 59 schoten en nog voordat iedereen een tweede schot kon lossen was het Bert Woerts, die de vogel naar beneden haalde. Tijdens de ceremoniële huldiging kreeg hij een sjerp met de tekst 'Kampioen De Heurne Oost' omgehangen en de wisselbeker die een jaar op de kast mag pronken.

Ondanks de eenmalige verplaatsing van het jaarlijkse, altijd gezellige buurtfeest (nu de derde in plaats van de tweede zaterdag van september) was er een mooie opkomst. Dit samen met het wederom perfecte weer, de boodschappen van de lokale supermarkten en een lekker stukje vlees van de plaatselijke BBQ-specialist, waren allemaal belangrijke ingrediënten voor een geslaagd feest.

Als kers op de taart maakte het gelegenheidsduo Martin Jacobs en Bas van Petersen hun hilarisch en glinsterend debuut, met een buurtquiz. Hierin kwamen onder andere vragen aan bod als 'Wie heeft er een te grote tulpenboom in zijn tuin staan?', 'Wie heeft de nieuwste auto?' en 'Hoe lang is de Heurne?' Met de laatste groepsopdracht, liet één van de jongste deelnemers Meyke Jacobs zien, dat zij het geheime wapen van haar groep was, door op 0,7 seconden na precies tot een minuut te tellen. Hierdoor wist zij haar groep naar een derde plek te slepen. De organisatie had speciaal voor deze quiz ludieke en grootse prijzen beschikbaar gesteld: een half uur gratis bellen naar willekeurige bestemming, een weekend samen en een weekeind wenen.

Dit alles werd wederom gevierd bij buurman Jan Huis in 't Veld, die zoals ieder jaar zijn garage en oprit als buurtaccommodatie beschikbaar stelt. Het organiserende team bedankte het aftredende echtpaar Jacobs voor hun inzet de afgelopen vijf jaar en verwacht met de toetreding van Kea Donker ook volgend jaar weer een succesvol buurtfeest te organiseren.