De succesvolle Gerrit Uilenreef (knielend rechts) samen met onder Bennie Harmsen (staand rechts) en Arnold Winkels en Stefan Groot Nuelend (staand links) met het winnende clubteam van TTV Heure. Foto: PR
De succesvolle Gerrit Uilenreef (knielend rechts) samen met onder Bennie Harmsen (staand rechts) en Arnold Winkels en Stefan Groot Nuelend (staand links) met het winnende clubteam van TTV Heure. Foto: PR

Gerrit Uilenreef keert met maar liefst vier WK medailles huiswaarts

VORDEN – Vanaf het vliegveld in Kaapstad laat Vordenaar Gerrit Uilenreef (48) zondagavond laat weten, net voordat hij moet 'inchecken' voor de terugreis naar Nederland, dat hij ontzettend blij is met zijn vier WK medailles die hij veilig in zijn handbagage heeft opgeborgen. De verzameling WK medailles van de Vordense touwtrekker en veehouder bestaat uit twee gouden en twee bronzen medailles die hij eind vorige week over de 'eindstreep' trok tijdens de wereldkampioenschappen touwtrekken aan de voet van de bekende Tafelberg in Kaapstad. Gekscherend wordt 'Uiltje', zoals zijn bijnaam is, met zijn medaille-oogst al de nieuwe Irene Wust binnen de touwtreksport genoemd.

Door Jan Hendriksen

Samen met zijn senior clubgenoten Stefan Groot Nuelend (41) uit Vorden, Arnold Winkels (39) uit Barchem en Bennie Harmsen (56) uit Hengelo (G) vertegenwoordigde Uilenreef Touwtrekvereniging Vorden tijdens het WK. Ook twee jeugdleden van TTV Vorden namen aan het WK deel: Niels Kappert (18) uit Vorden en Koen Dimmendaal (15) uit Borculo. Het zestal stonden in verschillende samenstellingen in diverse gewichtsklasse aan het touw zowel in club- als landenverband aan het touw. Zo waren de vier senioren van de partij in de mannenklassen 560, 640, 680 en 720 kilogram en de twee jeugdleden in de klasse tot achttien jaar. Gerrit Uilenreef kwam tijdens het vier dagen durende toernooi op alle dagen in actie en op het podium terecht. En dat mag uniek worden genoemd in de touwtrekwereld. Op woensdag scoorde hij met het mixteam 580 kg van TTV Heure uit Borculo, waarvoor hij was uitgenodigd, een bronzen medaille. Een dag later beklom hij met het clubteam van TTV Heure in de 720 kg klasse onder leiding van wederom trainer Anton van den Berg uit Ruurlo met een gouden medaille om zijn nek het hoogste podium. Vrijdag en zaterdag was het WK ingeruimd voor de landenwedstrijden. Vrijdag scoorde Uilenreef eveneens weer een bronzen medaille. Nu met het nationale Oranjeteam in het Mix 580 klasse die uit vier vrouwen en vier mannen bestaat. Zaterdag op de slotdag beleefde Uilenreef zijn ultieme sportieve hoogtepunt door met Oranje in de finale tegen Baskenland de 720 klasse het landen WK winnend af te sluiten. "Deze resultaten verdringen alle festiviteiten van het Lindesfeest die ik dit jaar heb moeten missen", zo besluit 'Uiltje' het plots afgebroken telefoongesprek. Naast Gerrit Uilenreef maakten ook Stefan Groot Nuelend als teamlid en Bennie Harmsen en Arnold Winkels als reserves deel uit van het gouden clubteam van TTV Heure in de 720 kg klasse. Stefan Groot Nuelend behaalde tevens een zilveren medaille klasse met Nederland in de 680 kilogram klasse en behaalde Arnold Winkels in de 680 kilogram open klasse met Heure een vierde plaats in de poule, Bennie Harmsen kwam in de open klasse met Heure in actie in de 640 en 680 kg klasse.

Jeugdige Bronckhorsters
Naast de zes touwtrekkers van TTV Vorden namen nog een drietal touwtrekkers uit de gemeente Bronckhorst deel aan het WK. Want naast de de twee jeugdtouwtrekkers Niels Kappert en Koen Dimmendaal van TTV Vorden, waren ook Luke Hoogkamp (16) uit Vorden en lid van TTV Heure (Borculo), Tom Nieuwenhuis (17) en Lars van Dam (19), beiden uit Toldijk en in clubverband uitkomend voor TTV Bekveld uit Hengelo (G) actief op het WK. Niels Kappert, Koen Dimmendaal, Luke Hoogkamp en Tom Nieuwenhuis werden met het landenteam van Nederland tot 18 jaar (560 kg) derde en keerden dan ook trots met een bronzen medaille huiswaarts. Lars van Dam behaalde met het nationale jeugdteam tot 23 jaar (560 kg) een vijfde plaats.


Bridgen in Toldijk

TOLDIJK - Op donderdag 20 september was in zaal Den Bremer de derde speelavond van de eerste ronde van de competitie van Bridgeclub Bronkhorst.

De uitslag van deze speelavond was als volgt: Lijn A. 1. An Wortel en Paul Niks 62,50%, 2. Aartje Bernards en Marijke Hilderink 58,85%, 3. Henny van Druten en Gonnie Hulleman 56,25%, Lijn B. 1. Frieda Driever en Harrie Pelgrom 58,33%, 2. Dinie Volkers en Dick Kwakkel 57,08%, 3. Irene Lichtenberg en A. Ploeger 54,44%. Lijn C. 1. Svatja de Wolf en Jirka de Wolf 67,29%, 2. Arie Gouka en Frieda van der Schot 55,63%, 3. Joke Reukers en Diny Stuart 50,72%.

Op donderdag 27 september is de volgende speeldag. Afmelden voor de volgende speeldag minstens vóór 12.00 uur op de wedstrijddag via het mobiele nummer van de club: 06-25198329.