Ook veel verschillende kaarten zijn er te zien en te koop. Foto: PR
Ook veel verschillende kaarten zijn er te zien en te koop. Foto: PR

Hobby- en kaartenbeurs in Beltrum

BELTRUM - Op zondag 7 oktober wordt een hobby- en kaartenbeurs gehouden in zaal Spilman aan de Mr. Nelissenstraat 21 in Beltrum.

Vele hobbyisten zijn aanwezig. Er zijn ook demo's en workshops om aan deel te nemen.
Onder andere sieraden, kaarten, groendecoratie, speksteenbeelden, hobbymateriaal en nog veel meer hobby's zijn te zien. De beurs is geopend van 10.00 tot 16.30 uur. De entree bedraagt een euro per persoon; kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.


Informatie: 0544-464164


De Muzikale Ontmoeting

ZELHEM - In het interkerkelijke programma De Muzikale Ontmoeting bij Radio Ideaal zijn weer studiogasten uitgenodigd.

Op maandag 8 oktober zal commissielid van Kerk en Radio, Adrienne Heere uit Zelhem meewerken aan het programma. Gerrie Bossenbroek gaat in de uitzending van maandag 15 oktober in gesprek met Ds. Marissa van Meijl-Buitink over haar afscheid als predikant van de Protestantse Gemeente Halle. Ds. T.P. Wiersum uit Wichmond zal een overdenking houden op maandag 22 oktober.
Dit programma wordt iedere maandagavond tussen 19.00 en 20.00 uur uitgezonden via Radio Ideaal.
Muzikale verzoekjes kunnen t/m vrijdags voor de uitzending aangevraagd worden via 0314-622878.


Themamorgen Dialectkring
'Hulzer Willem' Wilterdink

ACHTERHOEK - Op zondag 7 oktober houdt de Dialectkring Achterhook en Liemers (www.dialectkring.nl) weer een aflevering van het programma 'Met dialect op de koffie'. Op deze morgen vertoont Ben Tragter uit Borculo een film over 'Hulzer Willem' (Willem Wilterdink uit Kotten bij Winterswijk, 1926-2011).

Wilterdink schreef gedichten, verhalen, toneelstukken en openluchtspelen in het dialect van Winterswijk. Ook trad hij op met de cabaretgroep Hulzer Willem en ziene leu'. Raymond Ubbink uit Winterswijk, verpleegkundige, liedjesschrijver en drummer bij de reggaeband Toe Maar, zal vertellen over Hulzer Willem, maar ook over het belang van de streektaal in de zorg. De bijeenkomst wordt gehouden van 11.00 uur tot 13.00 uur bij Erve Kots in Lievelde. De entree bedraagt zeven euro per persoon inclusief twee kopjes koffie of thee. Ook niet-leden van de Dialectkring zijn van harte welkom.