Eric Jansen sabreert de champagne bij de opening van het Marina Strandbad. Foto: Willy Hermans
Eric Jansen sabreert de champagne bij de opening van het Marina Strandbad. Foto: Willy Hermans

Het bruist weer in Olburgen

OLBURGEN - Knallende kurken tijdens de opening van het Droompark Marina Strandbad. De champagne vloeide rijkelijk nadat parkmanager Eric Jansen de openingshandelingen had verricht. Na enige vertraging door een file bij de veerpont kreeg hij eerst hij symbolisch de sleutel overhandigd van Droomparken-directeur Andries Bruil. Nadat Jansen met de scheepsbel klingelde, lukte het hem na enige pogingen de champagne te sabreren. Daarmee was de opening een feit.

Door Willy Hermans

De metamorfose was in 33 dagen uitgevoerd. In deze recordtijd had het voormalige Dorado Beach een totale facelift ondergaan. Voor Droomparken was dit het veertiende park in Nederland. Volgens Andries Bruil een park met veel potentie met de voeten in de Achterhoek en uitzicht op de Veluwezoom. Vierhonderd huizen kunnen straks worden gerealiseerd in deze tijd waarin het toerisme aantrekt en mensen weer een tweede huis willen kopen. In een paar weken zijn onder andere het restaurant, sportcentrum, wellnesscentrum, 'kindergarten' en de complete infrastructuur gerenoveerd. Het park en de omgeving leent zich bij uitstek voor recreatieve doeleinden met water, strand en haven en plaatsen als Olburgen, Bronkhorst, Doetinchem, Zutphen en Arnhem op fietsafstand.

Na de opening genoten tal van genodigden op het zonnige terras met achtergrondmuziek van Deejay Jerome van een hapje en een drankje. Edward Sturing verhoogde de feestvreugde nog toen hij namens Vitesse, waarvan Droomparken hoofdsponsor is, alle genodigden een voucher aanbood voor de wedstrijd Vitesse – Heracles en uiteraard werd daar gretig gebruik van gemaakt. Iedereen kon een kijkje nemen op het park dat een flinke impuls kan zijn voor de gemeente Bronckhorst en de Achterhoek. Kortom: het bruist weer in Olburgen!