Wedstrijdseizoen Quintus handballers gestart

HENGELO – Het weekend van 29 en 30 september zijn de eerste wedstrijden van Handbalvereniging SV Quintus gespeeld.

Op zaterdag 29 september speelden de heren senioren 1 van Quintus een uitwedstrijd tegen Plus Severijn/Heeten HS1 in Sporthal Heeten in Heeten. Uitslag 31-27.
Zondag 30 september stonden vier wedstrijden op het programma. Dames C speelden tegen HCW DC1 in Sporthal Spoorzone in Winterswijk. De eerste helft waren ze een beetje aan het zoeken en ze waren een beetje zenuwachtig en onder de indruk van HCW. Er speelden drie dispensatiespelers mee, die de wedstrijd domineerden. Ruststand 10-4. De tweede helft deden ze er een schepje bovenop. Mooie goals en meer weerstand gegeven. Ondanks verlies toch een positief gevoel overgehouden aan de wedstrijd. Eindstand 18-10.
Thuis in Sporthal de Kamp mochten de B jongens spelen tegen HCW uit Winterswijk. Dit seizoen zal er met een 3-2-1 dekking worden gespeeld. De eerste helft stond de dekking sterk, maar aanvallend was het verschil erg groot. De gaten in de dekking werden goed benut met een ruststand van 20-10 tot gevolg. De tweede helft werd conditioneel zwaarder waardoor er gaten in de dekking vielen en HCW makkelijk tot scoren kwam, uitslag 34-24.
De jongens C speelden een uitwedstrijd tegen Reehorst HC1 in Sporthal 't Riet in Ede. Quintus ging de wedstrijd in zonder wissels en er moest dus gedoseerd worden over de twee keer 25 minuten. Na de eerste helft was de stand al 6-13 in het voordeel van Quintus. Er bleek nog energie en kracht over te zijn voor de tweede helft, wat resulteerde in een overwinning van 10-28.
In de Hamalandhal in Lichtenvoorde speelde Quintus DB1 tegen Erix DB1. Uitslag 13-12.

DVO DS1 pakt eerste winst

HENGELO - De dames van DVO DS1 hebben hun eerste overwinning te pakken. Met 4-0 werd RIVO Rijssen 2 overtuigend verslagen waardoor het team een flinke sprong op de ranglijst maakte.

De tegenstander had nog niet eerder gespeeld zodat de sterkte nog onbekend was. Al snel bleek dat het niet het sterkste team is in deze derde Divisie. Al snel liep DVO uit naar een 10-5 en 15-7 voorsprong. Door een goede opslagserie kwam RIVO terug tot 15-14 en bleef het een poosje gelijk op gaan. Tegen het einde voerde DVO de druk op en kon de set met 25-20 winnend worden afgesloten.
De tweede set was de meest spannende. DVO was de betere ploeg, maar verzuimde afstand te nemen. Door slordig spel en misverstanden werden er veel fouten gemaakt en werden aanvallen niet afgemaakt. Daardoor bleef RIVO in de race en bij 22-24 kregen ze zelfs twee setpoints. DVO vocht goed terug en door twee rake klappen van Marie-Christine Lankhorst kwamen de Hengelose meiden weer gelijk en wisten de set met 27-25 te winnen. Daarmee was het verzet wel gebroken. Na 7-7 in de derde set lukte het Sterre Smeitink met een sterke service een gat van tien punten te slaan. RIVO bezweek al snel onder de grotere druk en moest toezien dat deze set met 25-16 naar DVO ging.
In de vierde set hetzelfde beeld. DVO speelde lekker, kon goed variëren met de aanvallen en had weinig meer te duchten van de dames uit Rijssen. Met 25-17 werd ook deze set met gemak gewonnen, waardoor een fraaie 4-0 uitslag genoteerd kon worden en vijf punten mogen worden bijgeschreven. En dat is lekker zo aan het begin van het seizoen.
Vrijdag 5 oktober een totaal andere wedstrijd. Om 20.30 uur is dan de uitwedstrijd tegen koploper Set Up DS3.
Stand bovenaan: 1. Set Up DS3 2 9, 2. Gemini DS1 2 8, 3. Twente DS1 2 7 en DVO DS1 2 7.

DCH 2 wint in Almen

HENGELO – Het eerste en tweede team wonnen de eerste ronde in de tweede klasse in regio Oost Gelderland van de Gelderse dam bond. (GDB) De teams van DCH 2 en de ontvangende team van Almen DOG waren nagenoeg gelijk in sterkte dus beloofde het een mooie wedstrijd te worden.

Ook na de eerste uitslag van Jan Luiten aan het eerste bord bleef de stand gelijk in 1-1. Na een paar uur spelen was Gerrit Halfman er niet geheel bij met de gedachten en verloor zijn partij. Gerrit Kreunen wist de stand echter weer gelijk te trekken door een fraaie overwinning zodat met de laatste partij nog aan spelend de stand weer gelijk stond met 3-3. En of DOG nog illusies had om hier nog minimaal een punt aan te houden, Henk Lansink drukte die de kop in door de tweede overwinning van DCH te noteren en DCH ging met de winst van 3-5 er van door.
In de tweede ronde KNDB Nationale competitie ging het wisselend met de DCH spelers. Arnoud de Greef speelde een knappe remise en met DIOS 1 in de hoofdklasse A wonnen ze thuis van Enschede met 12-8. En staan nu midden in met 2-2.
In de tweede klasse B was het ditmaal een strijd tussen DIOS 2 en DIOS 3. Bij DIOS 2 verloren zowel Jaap als Harry onnodig in het eindspel terwijl het team met 7-3 voorstond. Gerrit Kreunen maakte deze ronde zijn opwachting in DIOS 3 en speelde verdienstelijk remise. De wedstrijd eindigde in 10-10 en daarmee heeft DIOS 2 ook 2-2 en DIOS 3 2-1. In deze zelfde klasse speelde DUO 2 tegen DEZL uit Laren met Rodier Evers en Ben Okken die wonnen en Jaap de Vries remise en in totaal winst voor DUO 2 met 9-11.