Basteom verliest van Doesburg

STEENDEREN – Basteom heeft de uitwedstrijd tegen Doesburg terecht, maar wel geflatteerd verloren. De fysiek sterke thuisploeg won met 4-1

Doesburg was met name fysiek sterker dan Basteom en dat was voldoende om de punten in Doesburg te houden. De eerste twee doelpunten ontstonden uit identieke situaties, in beide gevallen ging er een grote kans voor Basteom aan vooraf. Beide keren werd de kans niet benut en in de snelle tegenaanval sloeg Doesburg twee keer toe, 2-0 na 30 minuten spelen. Vlak voor rust werd het uit een strafschop nog 3-0, nadat Basteom-doelman Timon Nijkamp vijf minuten daarvóór nog een strafschop had gestopt.
Na rust ging het meer gelijk op, hoewel Doesburg in de persoonlijke duels de overhand hield. Toen Luuk Witteveen in de 55ste minuut de stand op 3-1 bracht, was er even hoop voor de jonge Basteom-ploeg, maar zeven minuten later was het weer raak voor de thuisploeg en was de wedstrijd beslist, 4-1. Het laatste half uur kenmerkte zich door een aantal wissels, maar gescoord werd er niet meer.
Volgende wedstrijd is zondag 7 oktober: Basteom 1 – Wolfersveen 1, aanvang 14.00 uur op Sportpark Het Hooge Wessel. Beide teams staan na twee wedstrijden op 1 punt, dus winnen is belangrijk.
Opstelling Basteom: Timon Nijkamp, Luuk Witteveen, Emiel Worm, Daan van der Kolk, Alwin Aalderink, Danny van Wilsem, Stijn Heitkönig, Quinten Bartman (Maurice Landaal), Ries Heitkönig, Mike Boerkamp, (Harmen Venderink), Christiaan Messing (Luuk Willemsen).