René Klein maakt tijdens de streekproductenmarkt heerlijke gerechtjes. Foto: Liesbeth Spaansen
René Klein maakt tijdens de streekproductenmarkt heerlijke gerechtjes. Foto: Liesbeth Spaansen

Preuverieje met top-kok René Klein

TOLDIJK – De jaarlijkse Achterhoekse Streekmarkt beleeft haar elfde editie en wordt op het terrein van boerderijwinkel De Kruisbrink van de familie Garritsen aan de Kruisbrinkseweg 7 in Toldijk gehouden op zondag 4 november. De markt is overdekt, gratis toegankelijk en duurt van 11.00 tot 17.00 uur.

Ongeveer vijftig deelnemers presenteren een variatie aan mooie producten, ambachten en folklore. Op de ingerichte kramen is veel lekkers te zien en zijn er smakelijke nieuwigheden, waarbij er volop gelegenheid is tot het proeven van streekproducten.
Het marktelement Life Cooking is al jaren een geweldig succes en zal ook nu niet ontbreken. Deze Preuverieje staat onder leiding van top-kok René Klein. Hij zal gerechten maken van de lokale producten die te vinden zijn op de streekmarkt. Op het horeca plein wordt de bezoeker in de gelegenheid gesteld om de door René en zijn team bereidde gerechten gratis te proeven.
Voor de kinderen is er volop kindervermaak met ballonnen, schminken, cup-cakes versieren en zelfs broodjes bakken. Regionale muzikanten zorgen voor een passende muzikale omlijsting van dit evenement.