Door de leden van PKV, waaronder enkele jeugdleden, zijn ongeveer tweehonderd dieren ingeschreven. Foto: PR. .
Door de leden van PKV, waaronder enkele jeugdleden, zijn ongeveer tweehonderd dieren ingeschreven. Foto: PR. .

Ruim tweehonderd dieren bij PKV kleindierenshow

VORDEN – Pluimvee- en Konijnenvereniging Vorden en Omstreken (PKV) houdt de jaarlijkse clubtentoonstelling onder de naam Bronckhorsterkleindierenshow in Kapel De Wildenborch aan de Kapelweg 1 in Vorden. De show is open op vrijdag 2 november van 20.30 uur tot 22.00 uur, zaterdag 3 november van 10.00 uur tot 18.00 uur en zondag 4 november van 10.30 uur tot 16.30 uur.

De PKV heeft als doel rassen en kleuren die vallen onder PKV te behouden en te verbeteren, zoals hoenders, konijnen, cavia's, watervogels, sierduiven, oorspronkelijke duiven en kleine siervogels. Vrijdag op de keurdag komen ongeveer veertig kinderen van basisschool De Hoge Voorde een bezoek brengen om kennis te maken met deze hobby. Door de leden van PKV, waaronder enkele jeugdleden, zijn ongeveer tweehonderd dieren ingeschreven bestaande uit grote hoenders, dwerghoenders, serama's, sierduiven, oorspronkelijke duiven, kwartels, konijnen en cavia's. Vrijdag 2 november vindt de keuring plaats door zes keurmeesters die de dieren kritisch beoordelen op bouw, raseigenschappen, tekening, kleur en conditie. In elke diersoort wordt een kampioen aangewezen. De officiële opening en prijsuitreiking vinden vrijdagavond 2 november om 20.00 uur plaats. Daarna is de tentoonstelling geopend voor het publiek.
Op zondag 4 november is er een verkoopklasse aanwezig en kan informatie worden verkregen over het houden en verzorgen van dieren.