Sinterklaas en zijn pieten komen naar Hengelo

HENGELO - Zondag 18 november komt Sint met de Pieten om 13.00 uur in Hengelo aan.

Sinterklaas is de laatste tijd druk geweest met alles wat nog geregeld moest worden, zoals zakken met strooigoed, de cadeautjes, het grote boek van Sinterklaas en eten voor Amerigo. En gelukkig helpen de Hengelose ondernemers elk jaar weer om de intocht in Hengelo te regelen en hebben ze weer een programma gemaakt.

Om 13.00 uur stapt Sinterklaas op zijn paard Amerigo en lopen de pieten vanaf de Ruurloseweg naar het centrum. Vanaf de troefmarkt loopt de stoet onder begeleiding van muziekvereniging Concordia via de Kerkstraat, Raadhuisstraat en de Spalstraat naar de zaal van partycentrum Langeler.

Hier zal burgemeester Besselink Sinterklaas welkom heten en zal Sinterklaas zelf ook iedereen toespreken. Daarna gaat het feestje nog even verder met Clementine Wolters, zij verzorgt een spetterende muzikale show. Natuurlijk zijn de pieten en Sinterklaas hier ook bij.


Noaberviering 'Kleuren'

HENGELO - 'Kleuren', dat is het thema van de eerstvolgende Noaberviering. Dit past bij het kleurrijke herfstseizoen en de prachtige kleuren in de natuur. Welkom op zaterdag 17 november in het parochiehuus van de Willibrorduskerk in Hengelo. Aanvang 19.00 uur.

Het leven kent vele kleuren. Ook in Bijbel en kerk komt men kleuren tegen, meestal met symbolische betekenis. En wie kent niet het lied 'denk niet zwart, denk niet wit, denk in de kleuren van je hart'.

De bijeenkomsten zijn een initiatief van de Raad van Kerken Hengelo Gld. Noabervieringen zijn vieringen rond delen, leren, vieren en gastvrijheid met een oecumenisch en laagdrempelig karakter.