Lions zamelt DE-waardepunten in voor de Voedselbank

BRONCKHORST - Lionsclub Bronckhorst vraagt ook dit jaar weer aan inwoners van Bronckhorst om in december waardepunten van Douwe Egberts in te leveren. Daarmee wordt koffie gekocht voor de Voedselbank. Douwe Egberts steunt deze actie en gaat de donaties met 15 procent verhogen.

De inzameling is een landelijke actie, waaraan LC Bronckhorst ook dit jaar weer meedoet. Op diverse punten, veelal in winkels, komen speciale boxen te staan waarin de punten kunnen worden gedeponeerd.
Koffie is een lang houdbaar product en wordt nauwelijks aan voedselbanken gedoneerd, terwijl deze daar juist om zitten te springen. Deze inzamelingsactie is op meerdere plaatsen in Nederland een succes geweest de afgelopen jaren.
Lionsclub Bronckhorst wil hiermee ook dit jaar weer haar steentje bijdragen aan de Voedselbank, die wekelijks pakketten verspreidt. Geselecteerde gezinnen, huishoudens en alleenstaanden krijgen die pakketten, met daarin voedsel dat grotendeels door producenten en distributeurs beschikbaar is gesteld.

De inzameldozen voor de Douwe Egberts-waardepunten staan in:
Hummelo: Spar, Dorpsstraat; Drempt: Dorpshuis, Kerkstraat 69; Zelhem: Jumbo, Bergstraat 1; Steenderen: Coop, Dorpsstraat; Vorden: Bruna, Raadhuisstraat 20; Hengelo: Albert Heijn Raadhuisstraat 36
Wehl: Coop, Wilhelminaplein; Wehl: Plusmarkt, Stationsstraat; Doetinchem: Albert Heijn, de Huet; Doetinchem: Plusmarkt, te Dichteren.

Verzoek is om, indien mogelijk, de waardepunten in bundels van 1000 punten in te leveren. Alles is welkom.


Popkoor A Sign of Friendship trekt een volle Martinuskerk

Baak - Zaterdagavond 10 november trad het popkoor A Sign of Friendship uit Didam op in de Martinuskerk in Baak. Een volle kerk genoot van het prachtige optreden van het 75-koppige popkoor onder leiding van de gedreven dirigent John Stinissen. De organisatie was in handen van de Stichting Vrienden van de Parel van Baak en de Baakse Horeca. Voor de geluidstechnici zal het geen gemakkelijk optreden zijn geweest, omdat de akoestiek in het voorste gedeelte van de kerk niet heel goed is. Dit in tegenstelling tot het achterste gedeelte, het Martinushuus. Maar omdat het voorste gedeelte verwarmd kan worden, was voor het liturgische gedeelte van de kerk gekozen. Maar ondanks dit gegeven was het een geweldig optreden waar het publiek enorm van genoten heeft. Het volgende evenement van de Stichting Vrienden van de Parel is de kerstmarkt op zondag 9 december in het Martinushuus.