Muzikale reis met Vocaal Ensemble en Popkoor Reborn

WICHMOND/KEIJENBORG - Op dinsdag 20 november is in de Hervormde kerk in Wichmond een optreden van Vocaal Ensemble Keijenborg. Dit koor heeft als gast Popkoor Reborn uit Wichmond uitgenodigd. Aanvang 20.00 uur.

Beide koren laten deze avond een selectie van nummers uit hun uitgebreide repertoire horen en ook brengen ze enkele nummers samen ten gehore.
Het Vocaal Ensemble bestaat uit een 14-tal heren die meerstemmig zingen en staat onder de muzikale leiding van Simone Ruesink. Popkoor Reborn heeft Marina Kirchhofer voor de groep staan en wordt op piano begeleid door Petra Hilderink. Dit gemengde koor zingt al haar nummers vierstemmig.
De kerk is open vanaf 19.30 uur en het programma start om 20.00 uur. De toegang is gratis en tevens wordt een kopje koffie aangeboden namens de beide koren. Een vrije gift aan het eind van de avond wordt zeer op prijs gesteld. Na afloop wordt een drankje aangeboden en is er gelegenheid om gezellig na te praten.
Iedereen is van harte uitgenodigd om deze avond bij te wonen en gezamenlijk een muzikale reis over de wereld te maken.


Goede opbrengst UVV Fancy-Fair

HENGELO - De UVV afdeling Hengelo hield woensdagmiddag 7 november in Ons Huis haar jaarlijkse Fancy-Fair. Het was een prachtige herfstdag en bij binnenkomst in Ons Huis kwam de heerlijke geur van vers gebakken wafels en oliebollen een ieder tegemoet.

In de zaal was het een gezellige drukte. Er werd enthousiast gesjoeld en bij de ballenbak gespeeld. De rommelmarkt en de boekenmarkt had voor elk wat wils. De bloemstukjes, zelfgemaakte kaarten en handwerkartikelen stonden goed in de belangstelling en de verkoop verliep naar wens. Bij het rad van fortuin wilde iedereen graag mooie prijzen winnen, zoals heerlijke krentenbroden, appeltaarten, cakes en kruidkoeken. Met de loten zonder nieten liep niemand risico om zonder prijs naar huis te gaan. Een grabbelton stond er voor de allerkleinsten.
Even op het terras zitten om uit te rusten, koffie met wat lekkers, een gezellig praatje en nadenken over de foto, waarvan men kon raden welk lied hier bedoeld werd. De inhoud van de consumentenmand moest worden verloot, want de waarde was geraden door twee personen.
Hartelijk dank aan iedereen, zowel sponsoren als vrijwilligers, die hebben bijgedragen om deze middag tot een succes te maken, ten bate voor het ouderenwerk van de UVV.
De Kerstmiddag van de UVV is op dinsdag 18 december om 14.00 uur in Party Centrum Langeler in Hengelo. Medewerking word verleend door het UVV ouderenkoor 'Jong van Hart'.


Rijbewijskeuringen in Steenderen

STEENDEREN - Automobilisten kunnen zich via Regelzorg Rijbewijskeuringen op 5 december en 9 januari in Woon- en Dienstencentrum De Bongerd, De Bongerd 1 medisch laten keuren voor de verlenging van hun rijbewijs.

Een afspraak maken met de arts kan via Regelzorg Rijbewijskeuringen, telefonisch via 088 23 23 300. Zelf een datum plannen kan via de site www.regelzorg.nl.

Voordat men een afspraak maakt, koopt men eerst een Gezondheidsverklaring. Aangeraden wordt dit digitaal te kopen met behulp met uw DigiD op de site mijn.cbr.nl. Een papieren gezondheidsverklaring is verkrijgbaar bij de meeste gemeenten, het CBR of Regelzorg. Na het beantwoorden van de vragen, moet de verklaring worden verstuurd naar het CBR. Binnen een week krijgt men dan het Keuringsverslag dat de arts moet invullen per post of via de mail.
Wie gezond is, koopt een digitaal formulier en kan snel een afspraak maken bij de keuringsarts. Dan is een nieuwe rijbewijs snel geregeld. Is dit niet het geval dan kan het maximaal drie of vier maanden duren. Maak daarom op tijd de afspraak.