Begeleiders Lize Wesselink en Mirron Kuperij met de deelnemende kinderen aan de volleybalspeeltuin. Foto: PR
Begeleiders Lize Wesselink en Mirron Kuperij met de deelnemende kinderen aan de volleybalspeeltuin. Foto: PR

Volleybalspeeltuin bij WIK

STEENDEREN – Zaterdag 10 november werd bij volleybalvereniging WIK de volleybalspeeltuin georganiseerd voor kinderen van vier tot en met zes jaar. Tijdens dit uur in Sporthal Het Hooge Wessel konden de kinderen verschillende activiteiten en spelletjes doen.

Deze keer konden ze naar lieve lust klimmen en klauteren op een parcours, springen op de minitrampoline en allerlei spelletjes met ballen en ballonnen doen. Het was een hele sportieve en gezellige volleybalspeeltuin die begeleid werd door enthousiaste trainers en jeugdleden van WIK. De ouders konden vanaf de tribune meegenieten van hun kinderen en bovendien nog een volleybalwedstrijd kijken van de meisjes C1.
De volgende speeltuin wordt gehouden op zaterdag 15 december van 12.00 tot 13.00 uur.


DCH spelers in Nationale Competitie

HENGELO - In de vijfde ronde van de Nationale Competitie speelden zeven spelers mee die ook voor en bij DCH dammen.

In hoofdklasse groep A speelde Arnoud de Greef een goede remise in Doetinchem tegen DUO 1. Het hele team verloor met 15-5 en staat achtste met 5-4. In de tweede klasse groep B speelden eveneens in Doetinchem DIOS 3 tegen DUO 2 en zij verloren met 13-7. Gerrit Kreunen uitkomend voor DIOS 3 verloor. Jaap de Vries en Rodier Evers voor DUO 2 wonnen en Ben Okken speelde gelijk. In dezelfde klasse speelde DIOS 2 in Wesepe tegen Salland en daar werd het een gelijk opgaande strijd die eindigde in 10-10. Jaap en Harry Vos wisten daar beide te winnen. DIOS 2 staat met 5-5 op de zesde plek.


DCH dendert door

HENGELO - In de vierde ronde ontving het eerste team van Dam Club Hengelo het tweede team van WDV uit Winterswijk. Het mag dan wel zo zijn dat DCH favoriet is in deze eerste klasse regio Oost Gelderland, maar dat moet wel telkens worden waar gemaakt.

Zo overtuigend de uitslag werd, was het spel van de 'Hengelose' spelers niet. Harry Vos opende de score voor DCH door dat zijn tegenstander verzuimde om zijn voordeel af te dwingen. Harry daagde iets teveel uit, maar kreeg toch het voordeel met eerst een schijf en vervolgens de tweede en toen was de winst binnen.
Jaap de Vries verdubbelde de voorsprong door wel het overtuigende spel wat hij liet zien. De derde winstpartij werd genoteerd door Rodier Evers die zijn opponent totaal liet vast spelen en die in tijdnood geen andere weg meer zag dan opgeven.

De vierde partij die ook gewonnen werd voor DCH, was voor rekening van Eddy Hoebink die nadat zijn tegenstander een damslag uit haalde vergat om dat af te maken. En toen Eddy ruimte kreeg maakte hij het wel af. Ondertussen was de voorsprong opgelopen naar 8-0.
Ten slotte wist Jaap Vos zijn goede positiespel niet om te zetten in winst en werd het remise.
Als laatste moest Arnoud de Greef ook remise geven in een gelijkwaardige stand wat zijn tegenstander heel netjes had uitgespeeld. Eindstand 10-2 en hiermee staat DCH 1 boven aan in de tussenstand.

In de onderlinge competitie zijn de volgende partijen gespeeld: Jan Luiten Tonny Hoebink 1-1, Jan Bosch Gerrit Kreunen 0-2, Gerrit Halfman Wim Sloetjes 1-1, Han van Beek Ben Okken 0-2, Henk Lansink Wim Eijkelkamp 2- 0,
Standen: Groep A: 1. Arnoud de Greef 6-11, 2. Harry Vos 6-10, 3. Ben Okken 6-9. Groep B: 1. Gerrit Kreunen 5-6, 2. Wim Sloetjes 8-7, 3. Tonny Hoebink 5-5.

DCH speelt op donderdagavond bij Clublokaal Ons Huis, Beukenlaan 30 in Hengelo Gld. Inlichtingen, secretariaat: H. Vos, telefoon 461113. Voor overige standen en uitslagen, kijk op de site.


dch-hengelo.geldersedambond.nl

www.kndb.nl/nationale-competitie/


Basteom krijgt te weinig bij Voorst

STEENDEREN - Basteom heeft de uitwedstrijd tegen Voorst afgesloten met een 2-2 gelijkspel. Goed voetballen, veel beter zijn dan je tegenstander, legio kansen creëren, weinig weggeven en uiteindelijk pas in de blessuretijd gelijk maken. Daarmee is, vanuit Basteom-oogpunt, de wedstrijd snel mee samengevat.

Ondanks de late gelijkmaker overheerste toch een licht gevoel van teleurstelling na afloop van de wedstrijd. Qua veldverhouding had er meer in gezeten. Al in de eerste minuut stond Basteom met 1-0 achter en dat was al de vijfde keer dit seizoen, dat de ploeg in de eerste 10 minuten tegen een tegentreffer aan liep. Daarna was Basteom wel de betere ploeg, kreeg ook kansen, maar scoorde niet. Voorst counterde en daaruit werd het in de 35ste minuut zelfs 2-0 voor de thuisploeg, flink tegen de verhoudingen in.

Na rust werd het veldoverwicht van Basteom nog groter, de ploeg speelde sterk, won duels en drong steeds meer aan. Toch duurde het tot de 75ste minuut voordat de aansluitingstreffer viel, Ries Heitkönig speelde zich knap vrij en scoorde de 1-2. Met man en macht ging Basteom in de slotfase op zoek naar de gelijkmaker en die viel uiteindelijk in blessuretijd toen Luuk Witteveen uit een corner de 2-2 binnen werkte, meer dan verdiend.

Volgende wedstrijd:
Zondag 18 november Basteom 1 – Zelhem 1, aanvang 14.00 uur: Sportpark Het Hooge Wessel in Steenderen.
Ook nu weer een belangrijke wedstrijd voor Basteom, omdat de vierde plek op de ranglijst verdedigd moet worden. Basteom staat weliswaar vierde, maar een aantal ploegen, waaronder Zelhem, staan klaar om die positie over te nemen. Zelhem staat slechts drie punten achter op Basteom en zal alles in het werk stellen op gelijke hoogte te komen. Bij winst kan Basteom goede zaken doen, maar dat zal ook nu niet meevallen. Ondersteuning van de trouwe supportersschare is dus zeker welkom. Komt allen, altijd gezellig.

Opstelling Basteom:
Timon Nijkamp, Luuk Witteveen, Emiel Worm, Ruud Hartjes, Alwin Aalderink, Danny van Wilsem (Daan Tieleman), Quinten Bartman, Stijn Heitkönig, Christiaan Messing, Ries Heitkönig, Huub Rutjes.

Een ballon in de lucht houden is al een hele kunst, maar wel heel erg leuk! Foto: PR