Basteom krijgt te weinig bij Voorst

STEENDEREN - Basteom heeft de uitwedstrijd tegen Voorst afgesloten met een 2-2 gelijkspel. Goed voetballen, veel beter zijn dan je tegenstander, legio kansen creëren, weinig weggeven en uiteindelijk pas in de blessuretijd gelijk maken. Daarmee is, vanuit Basteom-oogpunt, de wedstrijd snel mee samengevat.

Ondanks de late gelijkmaker overheerste toch een licht gevoel van teleurstelling na afloop van de wedstrijd. Qua veldverhouding had er meer in gezeten. Al in de eerste minuut stond Basteom met 1-0 achter en dat was al de vijfde keer dit seizoen, dat de ploeg in de eerste 10 minuten tegen een tegentreffer aan liep. Daarna was Basteom wel de betere ploeg, kreeg ook kansen, maar scoorde niet. Voorst counterde en daaruit werd het in de 35ste minuut zelfs 2-0 voor de thuisploeg, flink tegen de verhoudingen in.

Na rust werd het veldoverwicht van Basteom nog groter, de ploeg speelde sterk, won duels en drong steeds meer aan. Toch duurde het tot de 75ste minuut voordat de aansluitingstreffer viel, Ries Heitkönig speelde zich knap vrij en scoorde de 1-2. Met man en macht ging Basteom in de slotfase op zoek naar de gelijkmaker en die viel uiteindelijk in blessuretijd toen Luuk Witteveen uit een corner de 2-2 binnen werkte, meer dan verdiend.

Volgende wedstrijd: zondag 18 november Basteom 1 – Zelhem 1, aanvang 14.00 uur: Sportpark Het Hooge Wessel in Steenderen.
Ook nu weer een belangrijke wedstrijd voor Basteom, omdat de vierde plek op de ranglijst verdedigd moet worden. Basteom staat weliswaar vierde, maar een aantal ploegen, waaronder Zelhem, staan klaar om die positie over te nemen. Zelhem staat slechts drie punten achter op Basteom en zal alles in het werk stellen op gelijke hoogte te komen. Bij winst kan Basteom goede zaken doen, maar dat zal ook nu niet meevallen. Ondersteuning van de trouwe supportersschare is dus zeker welkom. Komt allen, altijd gezellig.