HENGELO - In de vijfde ronde van de Nationale Competitie speelden zeven spelers mee die ook voor en bij DCH dammen.

In hoofdklasse groep A speelde Arnoud de Greef een goede remise in Doetinchem tegen DUO 1. Het hele team verloor met 15-5 en staat achtste met 5-4. In de tweede klasse groep B speelden eveneens in Doetinchem DIOS 3 tegen DUO 2 en zij verloren met 13-7. Gerrit Kreunen uitkomend voor DIOS 3 verloor. Jaap de Vries en Rodier Evers voor DUO 2 wonnen en Ben Okken speelde gelijk. In dezelfde klasse speelde DIOS 2 in Wesepe tegen Salland en daar werd het een gelijk opgaande strijd die eindigde in 10-10. Jaap en Harry Vos wisten daar beide te winnen. DIOS 2 staat met 5-5 op de zesde plek.

DCH dendert door
In de vierde ronde ontving het eerste team van Dam Club Hengelo het tweede team van WDV uit Winterswijk. Het mag dan wel zo zijn dat DCH favoriet is in deze eerste klasse regio Oost Gelderland, maar dat moet wel telkens worden waar gemaakt.
Zo overtuigend de uitslag werd, was het spel van de 'Hengelose' spelers niet. Harry Vos opende de score voor DCH door dat zijn tegenstander verzuimde om zijn voordeel af te dwingen. Harry daagde iets teveel uit, maar kreeg toch het voordeel met eerst een schijf en vervolgens de tweede en toen was de winst binnen.
Jaap de Vries verdubbelde de voorsprong door wel het overtuigende spel wat hij liet zien. De derde winstpartij werd genoteerd door Rodier Evers die zijn opponent totaal liet vast spelen en die in tijdnood geen andere weg meer zag dan opgeven.
De vierde partij die ook gewonnen werd voor DCH, was voor rekening van Eddy Hoebink die nadat zijn tegenstander een damslag uit haalde vergat om dat af te maken. En toen Eddy ruimte kreeg maakte hij het wel af. Ondertussen was de voorsprong opgelopen naar 8-0.
Ten slotte wist Jaap Vos zijn goede positiespel niet om te zetten in winst en werd het remise.
Als laatste moest Arnoud de Greef ook remise geven in een gelijkwaardige stand wat zijn tegenstander heel netjes had uitgespeeld. Eindstand 10-2 en hiermee staat DCH 1 boven aan in de tussenstand.

In de onderlinge competitie zijn de volgende partijen gespeeld: Jan Luiten Tonny Hoebink 1-1, Jan Bosch Gerrit Kreunen 0-2, Gerrit Halfman Wim Sloetjes 1-1, Han van Beek Ben Okken 0-2, Henk Lansink Wim Eijkelkamp 2- 0,
Standen: Groep A: 1. Arnoud de Greef 6-11, 2. Harry Vos 6-10, 3. Ben Okken 6-9. Groep B: 1. Gerrit Kreunen 5-6, 2. Wim Sloetjes 8-7, 3. Tonny Hoebink 5-5.

DCH speelt op donderdagavond bij Clublokaal Ons Huis, Beukenlaan 30 in Hengelo Gld. Inlichtingen, secretariaat: H. Vos, telefoon 461113. Voor overige standen en uitslagen, kijk op de site.


dch-hengelo.geldersedambond.nl

www.kndb.nl/nationale-competitie/