Quintus HC1 wint overtuigend met 38-14

HENGELO – Er stond voor Handbalvereniging SV Quintus op zondag 11 november maar een uitwedstrijd op het programma, en zes thuiswedstrijden in Sporthal de Kamp. Het publiek kon volop genieten van sportieve wedstrijden, waarbij wederom winstpunten werden binnengehaald.

De wedstrijd Quintus DC1 tegen Angeren DC2 begon een beetje met aftasten. De aanval ging steeds beter. Mooie steekballen met een goal als resultaat. De keepster stond haar mannetje in de goal. De wedstrijd ging gelijk op. Quintus nam een aantal doelpunten voorsprong en dat bleef tot het einde. Eindstand 16-12.
Quintus D1 speelde tegen Duiven D2. De tegenstander was een kop groter. Toch liet Quintus zich daar niet door afschrikken en speelde een uitstekende wedstrijd. Gretig op de bal, een goede verdediging en aanvallend mooie combinaties met de hoeken en de cirkelloper. Helaas werd er niet goed genoeg afgerond. De inzet werd jammer genoeg niet beloond. Eindstand 4-6.
Quintus HC1 moest thuis tegen Havana HC1, de nummer laatst. De jongens gingen twijfelend van start omdat de tegenstander, over het algemeen, een kop kleiner was. Door de dekking van 6-0 naar 4-2 te zetten moesten de jongens harder werken. Met hele mooie aanvallen en een wereldgoal van Duco hebben ze ook gewerkt aan het doelsaldo. Goede overwinning, 38-14.

Jongens B moesten thuis tegen Duiven. De eerste helft was degelijk en werd in hoog tempo gespeeld. Door wat ongelukkig afsluiten, vijf keer paal was de ruststand 9-10 in het voordeel van Duiven. In de tweede helft werd op zekerheid gespeeld door de dekking aan te passen. Het hoge tempo had Duiven al opgebroken en de tweede helft liepen de jongens er volledig overheen. Eindstand 24-18.
Heren 2 speelde thuis tegen Ha-Stu 3 uit Nijmegen. Van begin af aan was het een spannende pot en ging de score gelijk op. Ruststand 14-13. Ook na rust bleef het spannend maar door enkele tactische aanpassingen wist Quintus uiteindelijk toch de wedstrijd over de streep te trekken. Eindstand 23-19.
Heren 1 speelden thuis tegen de ongeslagen koploper van de competitie, Havana. Doordat Quintus aan het begin van de wedstrijd een aantal steken liet vallen kon Havana uitlopen tot een voorsprong van zeven goals. Aan het eind van de eerste helft wist Quintus dit gat terug te brengen tot vier. In de tweede helft wist Quintus deze druk door te zetten en het verschil zelfs te verkleinen tot twee goals. Helaas werd het spel van Quintus aan het eind van de wedstrijd weer ongeduldiger en slordiger en kon Havana met een eindstand van 21-26 toch de punten mee naar huis nemen.

De Quintus dames speelden uit tegen Ha-Stu dames in het Radboud Sportcentrum Nijmegen. Quintus begon goed met een voorsprong met rust. In de tweede helft zette Ha-Stu een tandje bij en mede dankzij de vele wissels liepen zij op de breakouts over Quintus heen. De uitslag was 34-20.

Bridgen in Toldijk

TOLDIJK - Op donderdag 8 november was in zaal Den Bremer de vierde speelavond van de tweede ronde van de competitie van Bridgeclub Bronkhorst.

De uitslag van deze speelavond was als volgt: Lijn A. 1. An Wortel en Lourens Zwart 64,58%, 2. Joke Damveld en Hans Oldhoven 59,90%, 3. Marijke Hilderink en Emmy Stegeman 55,21%. Lijn B. 1. Jenny van Wanrooij en Wim van Wanrooij 65,17%, 2. Jasper de Ronde en Bert Nijenhuis 57,83%, 3. Riekie Nieuwenhuis en Riet Niesink 56,52%. Lijn C. 1. Henny Deunk en Wil Matser 66,25%, 2.Annie Hartman en Hans Jansen 63,44%, 3. Margo van Steen en Henk Roording 55,21%.

Op donderdag 15 november is de volgende speeldag. Afmelden voor de volgende speeldag minstens vóór 12.00 uur op de wedstrijddag via het mobiele nummer van de club: 06-25198329.