Nieuwe dienstregeling Arriva

ACHTERHOEK - Met ingang van zondag 9 december geldt een nieuwe dienstregeling voor het bus- en treinvervoer in de Achterhoek en Rivierenland.

Het flexibele vraag gestuurde vervoerproduct Arriva Vlinder gaat vanaf 9 december ook rijden in Doetinchem, Almen/Laren, Lochem, Tiel en de Bommelerwaard. Reizigers worden in een kleine bus vanaf het station of centrum, zonder reservering vooraf, naar de gewenste halte gebracht. Daarbij kiest de buschauffeur de meest efficiënte route en slaat de haltes over waar geen mensen uit willen stappen. Reizigers die vanaf een andere halte gebruik willen maken van de Arriva Vlinder reserveren hun reis tot 30 minuten vooraf. Het reizen met de Arriva Vlinder is flexibel, eenvoudig te reserveren (bellen/online) en duurzaam. De reiziger betaalt de reis met iDeal, pin of met de OV-chipkaart.

Treintrajecten Achterhoek
De afgelopen jaren groeide het aantal treinreizigers fors. Om met die groei mee te bewegen zet Arriva in op uitbreiding en wijzigt de dienstregeling voor de treintrajecten op een aantal punten. Zo rijdt er op werkdagen tussen Winterswijk en Apeldoorn een extra vroege trein waardoor de verbinding naar de Randstad verbetert. Op zondagmiddagen rijden de treinen, in plaats van een uurdienst, twee keer per uur op de verbindingen Zutphen-Winterswijk en Doetinchem-Winterswijk. In combinatie met buslijnen wordt het hierdoor ook mogelijk om twee keer per uur te reizen op de volgende verbindingen: Zutphen-Doetinchem; Zutphen-Groenlo/Lichtenvoorde; Doetinchem-Lichtenvoorde/Groenlo en Winterswijk-Groenlo/Lichtenvoorde.
In de oostelijke Achterhoek gaat op werkdagen ieder kwartier een bus rijden tussen Groenlo en Enschede (lijn 73/74) via een nieuwe snellere route (nieuwe N18). In de rustige avonduren is voor een aantal buslijnen in de Achterhoek ingezet op een avondnetwerk. Dat betekent dat woonkernen die nu een bus hebben ook in 2019 minimaal één keer per uur een busverbinding houden. De aansluitingen wijzigen 's avonds voor een deel waarbij deze worden ingericht op de grootste reizigersstromen. Van Doetinchem naar Ulft en Gendringen rijdt voortaan op werkdagavonden ieder half uur een bus via de snelle route langs Etten.
Op zaterdagen en in de schoolvakanties krijgen een aantal buslijnen een frequentie die beter is afgestemd op het vervoersaanbod. Dat betekent voor de zaterdagen dat de lijnen dan terug gaan naar een uursverbinding. In schoolvakanties worden in de ochtend minder ritten aangeboden, in de tweede helft van de middag worden op een aantal lijnen juist meer ritten aangeboden.


De Muzikale Ontmoeting

ZELHEM - In het interkerkelijke programma De Muzikale Ontmoeting bij Radio Ideaal zijn weer studiogasten uitgenodigd. Op maandag 10 december zal Pater Vesseur, van de Abdij Slangenburg, met een overdenking meewerken aan het programma. Dit programma wordt iedere maandagavond tussen 19.00 en 20.00 uur uitgezonden via Radio Ideaal. Muzikale verzoekjes kunnen t/m vrijdags voor de uitzending aangevraagd worden via 0314-622878.