Volop keuze voor kerst

BAAK - Op zondag 9 december opent het Martinushuus in Baak om 11.00 uur zijn deuren voor de jaarlijkse kerstmarkt. Het achterste gedeelte van de St. Martinuskerk is dan wederom gevuld met een grote diversiteit aan producten. Een deel van de opbrengst gaat naar Stichting Vrienden van de Parel van Baak en komt ten goede van het kerkgebouw.

De kramen die staan opgesteld bieden een diversiteit aan producten met op de achtergrond het mooie gezang van koor Feeling uit Drempt.
Voor een redelijk bedrag is er groots kerstbloemwerk te koop, maar ook ambachtelijk houtsnijwerk, kerstdecoraties van natuurlijke materialen of versiering vol nostalgie. Van wilgenteen zijn kunstige voorwerpen gemaakt, voor boeken zijn bijzondere boekenleggers te vinden en voor thuis op de bank heerlijke zachte kussens. Kerst-outfits zijn uit te breiden met royale sjaals, prachtige hoeden, kleurrijke jassen en tassen en bijzondere sieraden of die van de baby met schattige kleertjes. Originele kaarten, bijenwaskaarsen, lekkernijen voor de vogeltjes, verrassende curiosa en een demonstratie van kralenwerk zijn in andere kramen te zien.
Voor de inwendige mens zijn er vleesproducten, heerlijke honing en verrukkelijke jams waaronder dit jaar onder andere appeltaartjam en winterse pruimenjam met port.
En de Baakse kerstmarkt is geen Baakse kerstmarkt zonder de lekkere versnaperingen zoals glühwein, snert, koffie en thee met rolletjes en oliebollen.

Voor de kinderen zijn er prachtige kinderboekjes, handgemaakte knuffeldieren en -poppen en bijzonder kunst voor op hun kamer. Kinderen tot twaalf jaar kunnen tegen een kleine vergoeding weer hun creativiteit kwijt in figuurzagen, koek - of kaars versieren of ze kunnen hun naam in een stoere leren armband slaan. Kortom, een goede reden om op zondag 9 december met de hele familie naar Baak te komen. Kom wel ruim vóór 16.00 uur, want dan sluiten de deuren weer.

Het Martinushuus is rolstoelvriendelijk, gelegen aan de Pastoriestraat in Baak en er is ruime parkeergelegenheid.


Voor meer info, bel 06-46516160.


Koken en spelen volgens het Chanoekafeest

HENGELO - De werkgroep Inspiratie en Ontmoeting van de gezamenlijke kerken in Hengelo Gld. organiseert op donderdagavond 13 december een thema-avond met als titel: 'Koken en spelen volgens het Chanoeka feest!'. Iedereen wordt uitgenodigd om deze avond mee te vieren.

Deze avond vieren de gezamenlijke kerken het Joodse Chanoeka feest, ook wel inwijdingsfeest genoemd. Ds. Aleida Blanken zal meer vertellen over dit feest en samen met Frida Meints worden er originele Chanoekafeestgerechten gekookt. Tijdens de maaltijd zullen ze ook Chanoeka-spelletjes spelen.
Het feest Chanoeka duurt acht dagen en men herdenkt het wonder dat zich in Judea afspeelde. De tempel, die door oorlogen was verwoest, wordt opnieuw herbouwd. Het was voorheen gebruikelijk om de zevenarmige kandelaar in de Tempel iedere dag aan te steken met zuivere olijfolie. Maar de Makkabeeën konden alleen een klein kruikje olie vinden dat net genoeg was om de kandelaar 1 dag te laten branden. Het zou acht dagen duren eer er nieuwe olijfolie beschikbaar was. Toch besloten ze de kandelaar aan te steken met de olie uit het kleine kruikje. Het wonder gebeurde, dat de kandelaar acht dagen lang bleef branden.
In verband met de inkoop van materalen wil de werkgroep graag dat men zich aanmeldt voor 8 december. De avond begint om 18.00 uur en wordt gehouden in Kerkstraat 15 Hengelo Gld.
Meer informatie bij Gerrie Vos-Hiddink, gege1956@upcmail.nl, 06-38700488 of bij Frida Meints, f.meints@gmail.com, 06-51007904.


White Christmas concert Nieuw Leven

STEENDEREN – Muziekvereniging Nieuw Leven geeft op zaterdagavond 15 december een kerstconcert in de Remigiuskerk aan de Dorpsstraat 20 te Steenderen. De malletband onder leiding van Marius Bongers en de harmonie onder leiding van Christa Boerman zullen verschillende kerstnummers ten gehore brengen. Aanvang 19.30 uur.

Sfeervolle muziek om naar te luisteren, passend bij deze tijd van het jaar, maar ook bekende kerstliedjes om mee te zingen, dat biedt Nieuw Leven tijdens hun White Christmas concert. Zo laat de malletband onder andere 'Christmas day', 'Er is een kindeke' en 'Stop the Cavalry' met een aantal blazers vanuit de harmonie horen. De harmonie speelt 'Frozen', 'Winter Wonder land', 'Polish Christmas', een Christmas Medley en nog meer. Ook spelen malletband en harmonie gezamenlijk.
Bij het laatste deel van het concert wordt ook gezongen. Bij de malletband zingt Bram Bongers onder andere 'Last Christmas' en 'Rocking around the Christmas tree'. Mette Westerink en Esmee Beekman laten zich horen bij de harmonie. Ook het publiek mag bij deze bekendere kerstnummers meezingen.
Er is geen entree, maar een vrije gift is welkom. Na afloop is er een gezellig samenzijn om na te praten en wat te drinken.


nieuwleven- steenderen.nl

Facebook Nieuw Leven Steenderen