Turnsters Achilles van de derde divisie. Foto: PR

Turnsters Achilles slaan zich door pittigere moeilijkheidsgraad

HENGELO/DOETINCHEM - Op zaterdag 24 november kwamen Calijn Achterstraat, Nadé Mombarg, Jasmijn Seubring, Indy Hoftijzer en Bo Groot-Roessink uit tijdens de derde divisie turnwedstrijd in de Sazahal in Doetinchem.

Calijn liet op de brug een zeer strakke en mooie oefening zien en was terecht trots op het eindresultaat: ze behaalde voor dit onderdeel een knappe derde plek. Nadé is op de sprong tweede geworden met een keurige streksalto en overslag over de pegasus. Op de balk liet ze een strak achteruit bruggetje zien wat haar een mooie derde plek opleverde. Jasmijn liet een keurige oefening op de vloer zien waarbij de mooie glimlach en haar sierlijke afwerking haar een zesde plek opleverde. Ook de sprong ging goed wat resulteerde in een zevende plek.
Tijdens de tweede wedstrijd werd Indy aangemoedigd door haar turnvriendinnen. Indy presteerde het best op de sprong, hier kijkt ze met trots op terug. In een wedstrijd later die middag liet Bo een hele nette brugoefening zien. Het 'wappertje' (van lage legger naar hoge) ging geweldig en ook de afsprong in de vorm van een streksalto halve draai was keurig. Dit resulteerde voor Bo in een tweede plek op dit onderdeel.
Turncoach Jolien Groot-Roessink, haar dochter Bo en Rosalie worden bedankt voor het coachen.

De moeilijkheidsgraad van de oefeningen is in vergelijking met het voorgaande turnseizoen weer pittiger geworden. Dat is nog wel even wennen voor de meiden. Zij bereiden zich voor op de volgende wedstrijd, 15 december in Didam.

Quintus heren 2 behouden voorsprong

HENGELO – De teams van Handbalvereniging SV Quintus speelden, op een na, een uitwedstrijd zondag 2 december. Het publiek genoot van de spannende en sportieve wedstrijd van heren 2.

De wedstrijd van de Quintus D1 tegen Artemis D1 in Doetinchem is er een om snel te vergeten. Verdedigend en aanvallend helemaal niet slecht, maar elkaar aangooien moet strakker. Ook wat feller en sneller reageren op de tegenstander. Artemis pikte overal de bal tussen uit, liep een breakout en scoorde. Quintus kon daar in niet meekomen. Er zijn zeker hele mooie aanvallen van Quintus geweest, maar de keeper hield alles tegen. Eindstand 21-1.

De wedstrijd van de heren senioren 1 van Borhave tegen Quintus was er een van oud vs jong, waarbij Quintus door middel van snelle aanvallen op een voorsprong kwam. Maar Borhave wist de snelheid er uit te halen door tijd te rekken. Desondanks eindstand van 24-27 voor Quintus.

De Quintus dames moesten uit tegen OBW DS3 in Zevenaar. Door veel blessure deze dag slechts één wissel. Verdedigend ging het redelijk goed, maar aanvallend kwam er te weinig uit. Eindstand 29-6.

De Quintus meiden C1 waren onder de indruk van de koploper Artemis DC1. Slecht overgooien en geen druk op de bal leverde een 6-0 ruststand op. Quintus begon de tweede helft goed en scoorde gelijk via Merel. Daarna drukte de scheidsrechter een stempel op de wedstrijd. Goals in de cirkel. De bal kwam op de paal en ging via de andere paal het veld weer in; goal zei ze. Ongeloof bij iedereen. De coach kreeg twee minuten, omdat deze iets vond van de cirkel. Prima tweede helft. Eindstand 16-7.

De heren B moesten tegen het nog ongeslagen Minerva in Gaanderen. Het beloofde een fysiek zware pot te worden en dat was vanaf de eerste minuut duidelijk. Minerva speelde snel en offensief. Quintus speelde hun eigen wedstrijd met een compacte dekking en veel 1 tegen 1 geweld in de aanval. De ruststand was 10-13 en daarmee was het eerste gaatje geslagen. De tweede helft was Minerva nergens meer te zien. In korte tijd werd een gat van acht punten geslagen en dat gaf Quintus niet meer weg. 17-25 overwinning.

De heren C1 moesten uit naar Artemis in Doetinchem. Vooraf een leuk potje, Quintus als nummer 2 tegen de nummer 3. Door afstoppen van de beste speler en daarmee een goede 6-0 verdediging kwamen ze er niet echt door. In de aanval troffen ze een offensieve verdediging, waardoor kaatsen en doorlopen genoodzaakt was. Daardoor liep Quintus uit. Een goede pot van de jongens en 20-28 winst.

Heren 2 speelde thuis in Sporthal de Kamp tegen nummer 2 Minerva uit Gaanderen. Het was een spannende en sportieve pot waarbij het verschil in kwaliteit klein was. De mannen van Quintus gingen met een kleine voorsprong de rust in, 16-12. Ook na rust bleef het een enerverende wedstrijd. Quintus wist de voorsprong te behouden en zodoende bleven de punten in Hengelo, 26-22.