Basteom met hakken over de sloot naar winst

STEENDEREN - Basteom heeft de thuiswedstrijd tegen het nog puntloze De Hoven met 2-1 gewonnen, in een wedstrijd die maar niet ten einde leek te komen. En dat is meestal een teken dat het getoonde schouwspel niet veel enthousiasme teweeg bracht bij het, zoals altijd, trouwe Basteom-publiek.

Slechte wedstrijden winnen is ook een kwaliteit wordt wel eens gezegd, dus dat is positief, maar daar is de wedstrijd ook zo ongeveer mee samengevat. De eerste helft was De Hoven zelfs de gevaarlijkste ploeg en het had zomaar de leiding kunnen nemen, maar dat gebeurde gelukkig niet, omdat doelman Martijn Kreunen een aantal keren prima redde. Het eerste gevaarlijke wapenfeit van de thuisploeg was pas in de 43ste minuut, toen een schot net naast ging.

In de tweede helft was een korte opleving, na ongeveer een uur spelen, voldoende om de 3 punten binnen te halen. Binnen twee minuten scoorde Basteom 2 keer, allereerst door Daan Tieleman die een vrije trap vanaf de zijkant onaangeraakt in het doel zag verdwijnen en direct daarna door Huub Rutjes, die vrij voor de keeper geen fout maakte, 2-0. De wedstrijd leek daarmee beslist, maar toen het in de 75ste minuut 2-1 werd, was het toch nog oppassen, mede omdat Basteom de wedstrijd niet op slot gooide door een aantal kansen niet te benutten. Uiteindelijk betekende het eindsignaal voor alle Basteom'ers een zucht van verlichting.

Volgende wedstrijd:
Zondag 9 december Angerlo Vooruit 1 - Basteom 1, aanvang 14.00 uur: Sportpark Mariendaalseweg 15a te Angerlo. De laatste wedstrijd voor de winterstop tegen de nummer 2 van de ranglijst. Opnieuw een belangrijke wedstrijd voor Basteom, omdat de vierde plek op de ranglijst verdedigd moet worden en de derde plaats binnen handbereik is. Alles behalve een nederlaag is dus prima in dit geval, maar dat zal ook nu niet meevallen. Ondersteuning van de trouwe supportersschare is dus zeker welkom. Komt allen, daarna lekker genieten van de feestdagen.

Bridgen in Toldijk

TOLDIJK - Op donderdag 29 november was in zaal Den Bremer de tweede speelavond van de derde ronde van de competitie van Bridgeclub Bronkhorst.

De uitslag van deze speelavond was als volgt: Lijn A. 1. Joke Damveld en Hans Oldhoven 68,23%, 2. Marijke Hilderink en Emmy Stegeman 60,42%, 3. Riet Botschuyver en Bert Deunk 57,81%. Lijn B. 1. Will Snelder en Bert Botschuyver 73,13%, 2. Frieda Driever en Harrie Pelgrom 59,38%, 3. Irene Lichtenberg en Theo Schoenaker 58,33%. Lijn C. 1. Joop te Veldhuis en Johan Hilderink 60,83%, 2. Leni Lamers en Tiny Kleinreesink 57,08%, 3. Paulien Gasseling en Minie Peters 55,83%.

Op donderdag 6 december is de volgende speeldag. Afmelden voor de volgende speeldag minstens vóór 12.00 uur op de wedstrijddag via het mobiele nummer van de club: 06-25198329.