Deel van een batik van Ida den Haan. Foto: Johan Drewes
Deel van een batik van Ida den Haan. Foto: Johan Drewes

Batiks van Ida den Haan slechts één dag te zien

VORDEN/ZUTPHEN - Zondag 9 december is van 11.00 tot 17.00 uur in het Museum voor Achterhoekse Schilderkunst (MAS) aan de Raadhuisstraat 6 in Vorden een eendaagse expositie ingericht met batiks van Ida den Haan.

Ida den Haan was van 1961 tot 1984 als creatief therapeute verbonden aan het Groot Graffel, thans GGNet in Zutphen. Zij gaf leiding aan de afdeling Creatieve Therapie en ontplooide zich in die periode tot een kunstig ontwerper en uitvoerder van talloze prachtige kunstwerken, waaronder veel wandkleden. Een specialiteit van haar waren de batiks. Batikken is een kunstvorm afkomstig uit Java, waarbij geweven stof met verf van een decoratie wordt voorzien. In het inmiddels gesloten Museum Het Groot Graffel waren deze batiks nog bewaard gebleven.
Het is Wouter Derksen gelukt om, in samenwerking met GGNet-Art, een expositie over haar werken in te richten. Met name de door haar vervaardigde batiks zijn er te zien. Maar ook welke ontwerpen aan het produceren van haar kunstwerken voorafgingen. De expositie is helaas maar één dag, maar zeker een bezoek de moeite waard! Toegangsprijs is 2 euro per persoon.


masvorden.nl