Biljartvereniging sluit jaar af met potbiljarten

HENGELO - Biljartvereniging Concordia '54 bestaat volgend jaar 65 jaar en daar zal aandacht aan worden besteed, maar eerst gaan de leden nog Potbiljarten op oudejaarsdag. Hier zijn elk jaar weer veel liefhebbers voor die een gezellige middag willen hebben, met als hoofdmoot het potbiljarten.

Er is aan het potbiljarten weer iets nieuws toegevoegd: iedereen maakt kans om in de vele prijzen te vallen, wel goed in biljarten of iets minder getalenteerd. Naast het biljarten is er weer bingo voor degene die 'niks um bijatten gif'. Ook voor een (lichte) gokker is in het rad van Fortuin een leuk spel om in de prijzen te vallen. Wil je alleen maar een gezellig kaartje leggen of alleen onder genot van een oliebol en een drankje het jaar doornemen, dan kan dat natuurlijk ook.
Over het jaar doornemen gesproken, er hebben het afgelopen jaar nogal wat wijzigingen in om de vereniging plaatsgevonden. Er is een leuke aanwas aan spelers, mede door het toernooi in april voor 50-plussers. Dit toernooi was volgeboekt en hier deden biljarters van alle niveaus mee. Ook in 2019 zal er weer zo'n toernooi zijn voor zowel dames als heren met wat voor vaardigheid dan ook.
Dan kwam er van Biljartvereniging de Keu een verzoek om ook in clublokaal Leemreis te mogen biljarten ter overbrugging tot hun clublokaal na een verbouwing klaar zou zijn. Tot tevredenheid van de spelers werd het seizoen in het voorjaar afgemaakt. Toen de afspraken met hun nieuwe lokaalhouder niet het gewenste resultaat opleverde, werd besloten om naar Leemreis te verhuizen.
In augustus werd de competitie gestart met dertien Concordia '54 teams (acht in de avondcompetitie en vijf in dagcompetitie) en zes teams van de Keu (drie avond en drie dagcompetitie) dus in totaal negentien teams van minimaal drie spelers.Om het jubileumjaar in te gaan wordt al in het eerste weekend van januari gestreden in de Nationale finale om het Nederlands Kampioenschap Driebanden eerste klasse. Helaas heeft zich geen speler uit District Doetinchem en Omstreken (waar de Keu en Concordia '54 zijn aangesloten) weten te plaatsen. De spelers komen uit heel Nederland van Limburg tot Friesland. Vrijdag 4 januari zal een afgevaardigde van de gemeente Bronckhorst de afstoot verrichten om 13.59 uur, waarna de wedstrijden beginnen.
In april is weer het 50-plustoernooi en een Gewestelijke finale. Aan het eind van het jaar zal het feestelijk worden opgeluisterd met eventueel een clinique en demonstratie, maar dat zit nog in de pen.

Voor meer informatie zie de website www.bvconcordia.nl of Facebook Biljartvereniging Concordia-54


Schilderijen Laura Garritsen

HENGELO - In januari 2019 exposeert Laura Garritsen uit Hengelo haar schilderijen in de bibliotheek. Laura is 21 jaar en schildert en tekent al sinds haar zevende jaar. Zij heeft niet een specifieke stijl, maar schildert waar zij op dat moment zin in heeft. Wat wel elke keer in haar werk terugkomt zijn de felle kleuren. Twee jaar geleden begon Laura te experimenteren met krijtpotloden die zij liet smelten en met waterverf. Het was een hele uitdaging, maar door veel te oefenen heeft zij al veel schilderijen met deze techniek gemaakt. Laura kan zich geen leven voorstellen waarin zij niet meer tekent of schildert. Haar droom is om ooit naar de kunstacademie te gaan, maar voorlopig concentreert zij zich nog op haar studie aan het Graafschap College. Haar omgeving heeft haar altijd gesteund; ouders, broer, vriendinnen en vriend hebben haar de kracht en durf gegeven om nu haar werk te exposeren.


bibliotheekwestachterhoek.nl