Ons Huis in Hengelo viert vijftigjarig jubileum in 2019. Foto: Patrick Riethorst
Ons Huis in Hengelo viert vijftigjarig jubileum in 2019. Foto: Patrick Riethorst

Vijftigjarig jubileum Ons Huis

HENGELO - Op 29 januari 2019 is het precies 50 jaar geleden dat de officiële opening van het Hervormd Gemeentecentrum Ons Huis plaatsvond. Dit wil het team van Ons Huis niet ongemerkt voorbij willen laten gaan en organiseert daarom een feestweekend op 1, 2 en 3 februari 2019. De aftrap met een open huis vindt plaats op vrijdag 1 februari van 16.00 tot 20.00 uur. Iedereen is van harte welkom om dit te komen vieren onder het genot van een hapje en een drankje en kennis te maken met alles wat er plaatsvindt bij Ons Huis. Door middel van een PowerPoint-presentatie worden beelden getoond van het verleden en het heden, waarin de ontwikkeling van het ontmoetingscentrum door de jaren heen te zien is.

Op zaterdag 2 februari gaat men terug in de tijd van het vinyl met 'Disco 72'. Een grote groep vaders, moeders, opa's en oma's van nu zullen zich nog de discoavonden met discoteam Rotation in Ons Huis herinneren. Om dit gevoel nog een keer te beleven is iedereen, jong en oud, welkom voor een eenmalig optreden van discoteam 'Rotation' met plaatjes van vroeger, van de Stones tot Arne Janssen, van de Sweet en Bonnie St. Claire tot Ike en Tina Turner. Om destijds de discoavonden te kunnen bezoeken moest je lid zijn van 'Disco 72'. De duplicaat lidmaatschapskaarten van toen, met pasfoto, zijn bewaard gebleven. Bezoekers van de komende discoavond kunnen, als ze zich legitimeren, hun eigen lidmaatschapskaart met daarop de pasfoto van toen terug ontvangen. De kaartverkoop voor de discoavond van 2 februari start binnenkort.

Het feestelijke jubileumweekend wordt afgesloten op zondag 3 februari om 10.00 uur met een feestelijke kerkdienst, waarin Ds. Aleida Blanken voor gaat. Aan deze dienst werken verder een groot projectkoor onder leiding van Rob Mullink en een blazersensemble van Crescendo mee. Na afloop is er natuurlijk koffie en thee met wat lekkers.

Op de hoogte blijven van de festiviteiten, volg 'Ons Huis' op Facebook of bezoek de website. De feestcommissie wil graag aan iedereen die nog oude foto's van 'Ons Huis' heeft of van activiteiten die daar plaatsvonden, vragen of zij deze mogen inscannen zodat deze tijdens de Powerpoint-presentatie gebruikt kunnen worden. Digitaal aanleveren mag ook, dit kan via het e-mailadres.


www.onshuishengelogld.nl

patrick@onshuishengelogld.nl


Jeroen Harmsen neemt Harmsen
Vakschilders over

Vervolg van de voorpagina

HENGELO - Oudste zoon Jeroen was al actief in het schildersbedrijf dat tien schilders in vaste dienst heeft. Samen tellen de woonwinkel, de bijbehorende webshops en het schildersbedrijf momenteel 25 werknemers. Ze vormen een hecht team dat elkaar op vele vlakken versterkt.

Zo koopt het schildersbedrijf de verf in bij de winkel, verzorgen de dames vanuit de winkel visuele voorstellen voor projecten en biedt ook de showroom onder meer op het vlak van inrichting en behang een belangrijke meerwaarde. Altijd staan service en persoonlijke aandacht hoog in het vaandel. "We zijn een echt familiebedrijf", zegt Jeroen Harmsen. "Die betrokkenheid geldt voor het hele bedrijf."
Vanaf nu gaat de oudste van de twee broers zich richten op het plannen van schilderwerk en het aansturen van de schilders. Zelf deed hij het werk altijd met veel plezier. "Het schilderen is de laatste stap bij de mensen thuis", verklaart hij. "Je ziet gelijk resultaat. Je maakt het af. Ik was altijd één van de jongens. Er was nooit een voorkeur. Vorig jaar kwam de vraag of ik er wat voor voelde om deze taak op me te nemen."

De broers zijn blij de handschoen nu samen op te kunnen pakken. Ze nemen hun pet af voor het werk van hun ouders. "Hoe zij dit hebben opgebouwd, daar zijn wij super trots op", klinkt het. "Ze werkten samen en thuis ging het ook vaak over de zaak. Wij kunnen nu 's avonds naar huis en hebben allebei een vriendin die ander werk doet. Dat zorgt toch voor verfrissing."
Jeroen Harmsen zal voorlopig dankbaar gebruik blijven maken van de meer dan veertig jaar ervaring van zijn vader. "Hij heeft zoveel kennis en kan gemakkelijk inschatten hoelang je bijvoorbeeld met een schilderklus in een monumentaal pand bezig bent. Al moet ik zeggen dat we tegenwoordig vaak op bijna hetzelfde uitkomen. Dat komt natuurlijk ook omdat ik zelf geschilderd heb. Dat is voor dit werk denk ik wel een pré."


Binnenvaartschip op de IJssel bij Bronkhorst weer vlot

BRONKHORST - Woensdag 19 december liep op de IJssel tussen Bronkhorst en Baak het binnenvaartschip IJsselstroom vast, deze kwam dwars te liggen. Twee sleepboten deden meerdere pogingen om het schip vlot te trekken. Donderdag 20 december werd met behulp van een kraanschip de boot vlot gekregen.

Het 80 meter lange schip kwam woensdagochtend rond 9.30 uur in de problemen. Sleepboten zijn uren bezig geweest het schip los te krijgen, maar dit mislukte. De laatste poging werd in de nachtelijke uren gedaan. Donderdag was een duwboot vanuit Enkhuizen onderweg om hulp te bieden, om van één kant te duwen en van de andere kant te kunnen trekken. Het scheepvaartverkeer lag sindsdien plat.

Donderdag was Rijkswaterstaat druk bezig om het vastzittende schip te bevrijden. Een kraanschip begon donderdagmiddag met het uitbaggeren van de rivier. Nadat het vastgelopen schip weer los kwam. vervolgde deze haar vaarroute.

Een kraanschip begon donderdagmiddag met het uitbaggeren van de rivier. Foto: GinoPress B.V.