Zelos zoekt nieuwe hoofdtrainer

ZELHEM - Tijdens de winterstop heeft het bestuur van Zelos, in goed overleg met trainer Anthonie Nieuwenhuis, besloten om aan het eind van dit seizoen afscheid van elkaar te nemen. Anthonie is momenteel bezig aan zijn tweede periode als trainer bij Zelos. Halverwege het tweede jaar valt het besluit om afscheid te nemen. Zelos wenst Anthonie veel succes in zijn verdere carrière.


Bibliotheek kan met hulp meer open

BRONCKHORST - Met ingang van 1 januari hebben de bibliotheken in Hengelo, Vorden en Zelhem andere openingstijden. Tijdens die openingsuren kan men op vaste tijden rekenen op de hulp van de informatieprofessionals. Op andere momenten zullen de vrijwillige gastvrouwen en gastheren aanwezig zijn. Kijk voor het nieuwe overzicht op de site.

Voor de bibliotheken wordt gezocht naar zogenaamde Biblio-takers, die de bibliotheek onder zijn of haar hoede nemen. Zij zullen tussen 12.00 tot 14.00 uur in de bibliotheek zitten om te zorgen dat iedereen terecht kan. Biblio-takers kunnen alléén komen, maar liever samen met iemand anders, of samen met de kaartclub, leesclub of zangclub of...? Dan kan de bibliotheek méér open zijn voor de inwoners in hun plaats.

Wie een biblio-taker wil zijn, neemt contact op met een medewerker in de bibliotheek of bel Klantenservice: 0314 333445.


bibliotheekwestachterhoek.nl


IJsselhoeven: groots en voornaam

STEENDEREN - Historische Vereniging Steenderen nodigt belangstellenden uit voor een avond over IJsselhoeven op maandag 15 januari. In Het Anker aan de J.F. Oltmansstraat 7 begint de presentatie om 20.00 uur, vanaf 19.30 uur is er koffie.

In de vallei van de IJssel liggen bijzondere boerderijen: de IJsselhoeven met hun dwarsvoorhuizen, de grote tuinen met vaak een rode beuk, de grote schuren. Het zijn getuigen van een rijke tijd. Ze zijn beeldbepalend door hun grootsheid en voornaamheid. De IJsselhoeven dragen volgens de bewoners en bezoekers bij aan de schoonheid van het gebied. Maar hoe zijn de IJsselhoeven ontstaan? Wat is hun geschiedenis? Regelmatig komt Stichting IJsselhoeven in deze boerderijen en ontdekt vaak bijzondere bouwkundige verrassingen. Plaatsgenoot Wim Jansen, projectleider Rood van Stichting IJsselhoeven zal deze avond het verhaal van het ontstaan, de bouwhistorie en deze verrassingen vertellen. Hij laat hierbij ook beelden zien van de boerderijen.

Een ieder is welkom. Leden mogen gratis binnen, voor niet-leden wordt een kleine bijdrage gevraagd.