Country-vedette Sandra Vanreys in 'de Brink'
Country-vedette Sandra Vanreys in 'de Brink' Foto:

Nederlands beste en favoriete
countryzangeres in 'de Brink'

Zelhem - Met inmiddels meer dan 25 jaar ervaring op binnen- en buitenlandse podia, een eigen stemgeluid, een sympathieke uitstraling en een capaciteit om een publiek voor zich te winnen, is een optreden van Sandra Vanreys een genot voor liefhebbers van haar genre, waarin ze met name de country-muziek een warm hart toedraagt. Al acht keer werd ze uitgeroepen tot Nederlands beste en favoriete countryzangeres. Daarnaast kreeg ze de titel millennium countryzangeres van Nederland. Zaterdag 20 januari komt ze naar de theaterzaal van 'de Brink' voor een optreden. Samen met Erwin Stolte verzorgt ze vanaf 20.00 uur een concert. De entree bedraagt tien euro.

Niet alleen de Nederlandse country-liefhebbers genieten van haar optredens. In Amerika schitterde zij voor 42 miljoen kijkers (!) in de live uitgezonden TV-show 'Nashville Now' en Sandra verzorgde vele optredens in binnen en buitenland. Onlangs was zij op verzoek van de Nederlandse Ambassade te gast in Guatemala City waar ze optredens verzorgde op het Holanda Festival. Als er in de Achterhoek dan ook nog een trein naar je vernoemd wordt, dan kun je gerust concluderen dat we te maken hebben met een gevierde zangeres.

Sandra's cd-singles 'Let us try' en 'Ev'rybody is Rocking' haalden de Tipparade en haar debuut cd-album 'Heartstrings' kreeg belangstelling vanuit onder andere Duitsland, waarna haar eerste Duitstalige single verschijnt met de titel 'Wenn du nicht weisst wohin'.
Naast optredend artiest gebruikt ze haar talenten sinds een aantal jaren ook als zangcoach. In een nieuw project zingt Sandra voornamelijk akoestische muziek zoals folk, country en bluegrass. In samenwerking met Marius en Pauline Duurland werd inmiddels een cd opgenomen en gezamenlijk treden zij op als Trio Sandra Vanreys.

Tijdens de zanglessen leerde ze Erwin Stolte kennen. Met hem treedt ze op als duo met akoestische songs op gitaar, dobro, mondharminica en mandoline. Erwin komt uit de bluegrass wereld. Rtv Achterhoek maakt maandelijks een clip van Sandra en hierin is menigmaal Erwin te zien als muzikant en de backingvocals.

Sandra kent dus verschillende optredens. Solo, als singer/songwriter, in samenwerking met diverse country-orkesten, als akoestisch trio onder de naam Trio Sandra Vanreys of, zoals in de Brink' als duo samen met Erwin Stolte.

Op de website vindt u uitgebreide informatie.


www.sandravanreys.nl


Exposities en agenda

Galerie Bibliotheek Zelhem
Een spectaculaire keramiektentoonstelling met werken van Marian de Voogd, Marja Kennis, Marja Hooft, Judith de Vries, Liesbeth Kamp en Dien Jorien Geertsma. Het totaal vormt een kleurige expositie die het bekijken meer dan waard is. De expositie is tot 20 januari te bekijken tijdens de openingsuren van de Zelhemse bibliotheek.

Museum Smedekinck
Donderdag 16 november werd bij Museum Smedekinck een nieuwe expositie geopend: 'Oude serviezen vertellen een verhaal…'. Tentoongesteld worden (delen van) serviezen uit de verzameling van de Aaltense Janny Vonhof. Het gaat voornamelijk om Maastrichts aardewerk. De tentoonstelling is de hele winter te bekijken.

Agenda
23 januari: Winterbijeenkomst Fietsgroep Welzijn Zelhem in de Oranjehof. Aanvang: 14.00 uur. Inl. 06-49135536.
6 februari: Bingo-avond in de Oranjehof . Van 19.30 tot 22.00 uur.