De Boetners bij Café De Tol

ZELHEM - De klanken van Saint's & Sinners zijn amper verstomd, maar ook in 2018 staat het programma van Café De Tol bomvol met allerlei soorten muziek. Op zondag 14 januari staat de dialectband De Boetners op het podium van de Tol.. De Boetners maken nummers in hun moerstaal. Rock & Roll nummers in het Achterhoekse dialect. Grote inspiraties zijn dan ook Jovink & The Voederbietels, Normaal, Boh Foi Toch en internationale bands zoals AC/DC en Status Quo.

. Vanaf zomer 2013 werd het duo versterkt met Bram Kruijt (drums en achtergrondzang) en Alex Simons (basgitaar). Hier en daar werden er wat nummers uitgebracht waar onder 'Goa Je Met (Noar Mien)'. Dit nummer leverde veel media-aandacht op.. Dit gaf veel motivatie om aan de slag te gaan met een volledig album. Op 23 mei 2014 werd het eerste album uitgebracht onder de titel 'A-j Moar Schik Hebt' en sindsdien speelt de band regelmatig in alle hoeken van de Achterhoek en inmiddels verre omstreken. Op 21 mei 2016 kwam het langverwachte tweede album van de band uit: 'Heavig!'. Het album werd opgenomen in de studio van Hendrik Jan Bökkers en bevat onder andere 'Mien Brommer', 'Kleine Gleaskes' en titeltrack 'Heavig!'. Ook deed de band mee aan het TV-programma 'Deurdonderen' van Omroep Gelderland & RTV Oost. Een eigen tv-aflevering, opnemen in de studio bij Jan-Wilm Tolkamp (Normaal) en het exclusieve nummer 'Oefenhok' zijn hier uit voortgekomen.

Het optreden zal plaatsvinden tussen 16.00 en 20.00 uur. De keuken is die dag gesloten, wel zal er een snelle hap te verkrijgen zijn. De entreeprijs bedraagt 5 euro. Kom echter wel op tijd, want vol is vol.