Taalvrijwilligers genieten van biebvoordeeltjes

DOETINCHEM - Bibliotheek West Achterhoek zoekt vrijwilligers, die laaggeletterden, die moeite hebben met lezen en schrijven, willen helpen met het verbeteren van deze basisvaardigheden.

De taalvrijwilliger helpt een laaggeletterde cursist met het verbeteren van de beheersing van de Nederlandse taal. De taalvrijwilliger en de cursist bepalen samen hoe deze ondersteuning eruitziet. Uitgangspunt hierbij is het doel dat de cursist hierbij voor ogen heeft. De taalvrijwilliger kan hierbij helpen met zowel de schriftelijke als de mondelinge beheersing van de Nederlandse taal op een praktische, laagdrempelige manier. De taalvrijwilliger volgt een basistraining taalvrijwilliger, waar geleerd wordt met het lesmateriaal te werken inclusief basisvaardigheden voor het begeleiden.

De bibliotheek biedt een plezierige en inspirerende werkomgeving, gratis lidmaatschap van de bibliotheek, gratis toegang bij lezingen, een onkostenvergoeding en een eindejaars-attentie.

Voor meer informatie, neem contact op met de klantenservice, 0314-333445 of kom langs op het spreekuur van Ronny Hartman, Taalhuisdocent/-specialist. Zij is elke dinsdagochtend (behalve 29 mei) van 10.00 tot 12.00 uur in het Taalhuis in de bibliotheek in Doetinchem aanwezig.