Kom eens meetrainen op maandag- of woensdagavond. Foto: PR
Kom eens meetrainen op maandag- of woensdagavond. Foto: PR Foto:

Sportieve jonge meiden
gezocht bij ZSV Zelos

ZELHEM - De vereniging heeft al een brede afdeling met meiden en vrouwenteams in verschillende leeftijdscategorieën en wil die graag verder laten groeien. Als de meisjes 10 of 11 jaar zijn, spelen ze nu bij al in echte meidenteams. Kinderen die jonger zijn voetballen nog samen met de jongens in gemengde teams. Dat gaat prima zo samen, maar toch hebben we nu een groepje jonge meisjes dat het geweldig zou vinden om ook in een echt meidenteam te voetballen. Daarom zoekt ZSV Zelos nog enkele meisjes in de leeftijd van 7, 8 en 9 jaar die zich graag hierbij aansluiten.

Eens sfeer proeven? Dat is mogelijk op de maandag en woensdagavond waar je van 18.15 tot 19.30 uur gratis en zonder verplichting mee kunt doen aan de training. Meld je gewoon even bij een van de aanwezige leiders, dan word je bij een passend team ingedeeld. Sportieve kleding en sportschoenen zijn al voldoende om mee te kunnen doen.

Meer weten over ZSV Zelos? Ga dan naar de website www.zsvzelos.nl.


Rectificatie Achterhoekse Voetbalnacht 2018

REGIO - Op woensdag 30 mei vindt in Stadion De Vijverberg in Doetinchem de derde achtereenvolgende Achterhoekse Voetbalnacht plaats. Tot die datum kan er nog gestemd worden op de genomineerde personen en verenigingen voor achtereenvolgens de beste voorzitter, de beste vrijwilliger, de beste scheidsrechter, het beste voetbaltalent en de beste vereniging van het jaar. Door een vijfhoofdige jury zijn er voor iedere categorie een vijftal kanshebbers genomineerd. In een eerdere publicatie is per abuis een foutieve website vermeld. Deze moet zijn: www.achterhoeksevoetbalnacht.nl


Schoolvoetbaltoernooi

Zelhem - Zaterdag 9 juni ontvangt voetbalvereniging Z.S.V. Zelos voor de 50e keer de Zelhemse basisschoolleerlingen tijdens het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi. Een toernooi dus met een rijke historie. Meerdere generaties hebben mooie herinneringen aan de soms heroïsche wedstrijden, die op het scherpst van de snede gespeeld werden. Rivaliteit maar vooral sportiviteit, plezier en gezelligheid vormden en vormen de ingrediënten van dit succesvolle evenement.

Het toernooi is in 1968 geïnitieerd door Wim Bulsink. Daarna hebben diverse mensen, waaronder Frank Weelink aan de organisatie bijgedragen. Sinds 1989 is Jan Hemink de spil van dit toernooi. Mede dankzij de inzet van vele vrijwilligers en de sponsoring door VIV Buisman weet Zelos er jaarlijks een prima evenement van te maken.

Het toernooi is duidelijk meegegroeid met de tijd, want toen op een gegeven moment de buitendorpse scholen kleiner werden, werd er overgestapt van 11- naar 7-tallen. Ook het meidenvoetbal deed haar intrede. Vanaf 1995 wordt het toernooi in twee gedeelten gespeeld. 's Morgens vanaf 9.00 uur spelen de jongste groepen en 's middags de hogere groepen. Dit jaar is het aantal deelnemende teams gegroeid tot rond de 50!


Avond4Daagse Hummelo

HUMMELO - Bijna breekt de week van het wandlplezier weer aan. Gezellig vier avonden lopen met vriendjes, vriendinnetjes, ouders, misschien wel opa en/of oma. Op maandagavond 28 mei begint de eerste avond om 18.30 uur. De afstanden zijn wederom 2,5, 5 en 10 kilometer.

Inschrijven kan op woensdagmiddag 23 mei vanaf 14.15 uur bij basisschool De Woordhof of op vrijdagavond 25 mei tussen 18.30 en 20.00 uur in het dorpshuis naast de kerk. Op de maandag- of dinsdagavond zelf kan voor aanvang ook nog worden ingeschreven. Dan is het inschrijfgeld een euro meer: 6 euro in plaats van 5 euro bij voorinschrijving.

De start vindt iedere avond vanaf 18.30 uur plaats bij Dorpshuis De Ruimte in Hummelo. Op vrijdagavond start de 10 kilometer om 18.30 uur, maar de twee kortere afstanden kunnen vanaf 18.45 en 19.00 uur gaan lopen.
De lopers worden op vrijdagavond feestelijk ingehaald door Muziekvereniging Hummelo & Keppel. Er zijn vijf loopavonden, dus er kan, zoals gebruikelijk, één avond worden geskipt. Maar ook zijn er echte bikkels die vijf avonden lopen. Wie de Vierdaagse uitloopt krijgt een glimmende medaille, een loopdiploma en natuurlijk tientallen high fives en schouderklopjes.