Collecteweek voor het Cultuurfonds

ZELHEM - Chr. Harmonie Prinses Juliana collecteert in de week van 27 mei tot en met 2 juni in Zelhem voor het Prins Bernhard Cultuurfonds. De Anjeractie is de jaarlijkse collecteweek van het Prins Bernhard Cultuurfonds. De helft van de opbrengst gaat daarbij in de clubkas van de collecterende vereniging. Met de andere helft ondersteund het Cultuurfonds cultuur en natuur in de regio.

Mede door deze giften kan het Cultuurfonds ieder jaar meer dan 3.500 projecten ondersteunen: voor de aanschaf van instrumenten van de plaatselijke harmonie, voor de restauratie van historische schepen, of voor een cabaret- of muziekfestival in uw regio.

Vanwege de forse overheidsbezuinigingen moet de zelfredzaamheid in de cultuursector vergroot worden. Juist nu is er extra behoefte aan steun. Elke gedoneerde euro is bestemd voor cultuur en natuurbehoud in de regio.

Op de websites vindt u alle bijzonderheden over de collecte en het Prins Bernhard Cultuurfonds. www.cultuurfonds.nl

www.anjeractie.nl

Muzikale Ontmoeting

ZELHEM - In het interkerkelijke programma De Muzikale Ontmoeting tussen 19.00 en 20.00 uur bij Radio Ideaal zijn weer studiogasten uitgenodigd.

Op maandag 4 juni zal parochiemedewerkster Gerrie Spekkink-Beunk uit Hengelo een overdenking houden. Gerrie Bossenbroek gaat in de uitzending van 11 juni in gesprek met Ds. J. Kool uit Vorden over zijn afscheid als predikant. Ds. Aleida Blanken uit Hengelo zal een overdenking houden in de uitzending van maandag 18 juni. Muzikale verzoekjes kunnen tot en met vrijdags voor de uitzending aangevraagd worden via 0314-622878.