Eerste Bronckhorst Muziekfestival

BRONCKHORST/ZELHEM - Het eerste Bronckhorst Muziekfestival, een doorlopend muzikaal programma in Museum Smedekinck aan de Pluimersdijk 5 in Zelhem vindt plaats op zaterdag 2 juni van 13.30 uur tot ongeveer 18.30 uur. Liefhebbers kunnen luisteren naar orkesten uit de gemeente Bronckhorst die hun concertjes geven. Zij sluiten gezamenlijk af met de nieuwe 'Bronckhorst mars'.

De negen deelnemende verenigingen uit Bronckhorst krijgen per groep (harmonie, fanfare en slagwerk of malletband) vijftien minuten om muziek te maken. In totaal zijn er vijftien optredens, op twee podia, waar om en om gespeeld wordt, waardoor continue muziek te beluisteren is. Marsen, bekende en onbekende concertstukken, muziek uit de hitlijsten, het is een gevarieerd programma. De jeugdleden doen ook mee en zij studeren in hun eigen opleidingsorkest twee stukjes in. Tijdens het Bmf spelen zij dit gezamenlijk onder leiding van dirigent Henk Vruggink.
Er is voldoende gelegenheid op het terrein om te eten en te drinken en samen met de concertjes kan het publiek die middag in een festivalsfeer genieten.

Het Bmf wordt om 13.30 uur door burgemeester Marianne Besselink van de gemeente Bronckhorst geopend. Radio Ideaal is de hele middag aanwezig en zal van 16.00 tot 20.00 uur haar programma Focus vanaf de locatie Smedekinck uitzenden. Stukjes muziek van alle deelnemers worden uitgezonden, met interviews van deelnemers, publiek, vrijwilligers, bestuursleden, organisatiecommissie en nog meer, zoals 'sfeerimpressies'.

Rond 18.30 uur is de Grande Finale. Dan wordt gezamenlijk, met ongeveer 300 muzikanten, afgesloten met de nieuwe 'Bronckhorst mars', speciaal door dirigent en arrangeur Jos Pijnappel voor deze gelegenheid geschreven. Jos zal zelf het grote orkest dirigeren.

Entree bedraagt 5 euro, kinderen tot en met de basisschoolleeftijd mogen gratis naar binnen.


Stemmen op Reurpop

RUURLO - Een dagje onbezorgd feesten op een festival is niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Zo wordt door organisaties niet altijd aan rolstoelgebruikers gedacht. Een van de kernwaarden van Reurpop is om toegankelijk te zijn voor iedereen. Daarom wil Reurpop investeren om een (nog) rolstoelvriendelijk(er) festival te worden, zodat echt iƩdereen naar Reurpop kan. Tijdens Hart voor de Achterhoek kunnen leden van Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek een stem uitbrengen op verenigingen/stichtingen die zij een warm hart toedragen. Deze stemmen zijn geld waard. Dit jaar heeft de Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek maar liefst 400.000 euro te verdelen. Als stichting maakt Reurpop kans op 2.500 euro van dit budget. Leden van Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek mogen van 22 mei tot en met 6 juni stemmen. Hoe meer stemmen Reurpop krijgt, des te meer geld er voor dit initiatief beschikbaar is.