De zevenkoppige band, met roots diep in de Achterhoek geworteld, zal enkele nieuwe nummers spelen en aanwezig zijn om CD's te signeren. Foto: PR
De zevenkoppige band, met roots diep in de Achterhoek geworteld, zal enkele nieuwe nummers spelen en aanwezig zijn om CD's te signeren. Foto: PR Foto:

Songs en verhalen over de vernietigende impact dat trauma op een persoon heeft

DOETINCHEM - Op vrijdag 1 juni 2018 presenteert de band 7even Bridges hun nieuwe conceptalbum #breakthesilence bij de MediaMarkt in Doetinchem. De zevenkoppige band, met roots diep in de Achterhoek geworteld, zal enkele nieuwe nummers spelen en aanwezig zijn om CD's te signeren. Het evenement start om 19.30 uur en de band zal aanwezig zijn tot 21.00 uur.

Het album gaat over het indrukwekkende en aangrijpende verhaal van Erik, die getraumatiseerd raakte en de nasleep daarvan. #Breakthesilence is een progrock conceptalbum van 7even Bridges met songs en verhalen over de vernietigende impact dat trauma op een persoon heeft. Elke track is een hoofdstuk en het album het hele verhaal, waarbij de verhalen naadloos in elkaar overlopen.

Ieder lied is een ervaring, waarvan een prachtige compositie is gemaakt, variƫrend van symfonische (classic) rock, tot intense en meeslepende powerballads. Naast de prachtige muziek en de soms ontroerende teksten, is de kenmerkende zevenstemmige samenzang die de band laat horen, dat wat de band en het album onderscheidt.

7even Bridges nam het album eind 2017 op in de Sound Vision Studio, Arnhem met producer George Konings en muzikanten Bas Rysavy (akoestische gitaar en vocals), Danny Rysavy (vocals), Erik Krikke (vocals), Fondy Hartman (gitaar en vocals), Gijs Pelgrom (drums en vocals), Marcel Peters (basgitaar en vocals) en Marijn Meijer (piano, viool en vocals). Gastmuzikanten zijn George Konings (gitaar) en Diederik Smulders (cello). Alle instrumenten op het album zijn live ingespeeld, inclusief de strijkarrangementen. Daarnaast heeft de band een track opgenomen met een livekoor van ruim 100 mensen.