Samenwerking Achterhoek FM en Radio Ideaal

REGIO - Het programma-aanbod van de lokale omroepen Achterhoek FM en Radio Ideaal is in de afgelopen maanden uitgebreid. De zenders startten in februari met hun programmatische samenwerking. Er worden verschillende doelgroepprogramma's uitgewisseld. Deze worden uitgezonden in de avonduren en in de weekenden. Zo zijn de programma's Verenigingen in het nieuws (met wekelijks een vereniging centraal), Lustige Heinrich (met blaasmuziek) en Dialect, muziek en praot tegenwoordig op beide zenders te horen. Ook levert Radio Ideaal dagelijks actuele radiobulletins met regionieuws en weerberichten aan de omroep in de gemeente Lochem.

Waar de samenwerking tussen de Achterhoekse lokale omroepen om op termijn één of twee streekomroepen te vormen moeizaam van de grond komt, gaat dit tussen de omroepen uit Bronckhorst en Lochem makkelijker. Van een fusie is vooralsnog geen sprake. Ook laten de omroepen in de dagprogrammering hun eigen geluid horen.

Over Achterhoek FM en
Radio Ideaal

Achterhoek FM begon in 1993 als de Vordense Lokale Omroep en is sinds de gemeentelijke herindeling in 2005 de lokale omroep voor de gemeente Lochem. Achterhoek FM is te ontvangen via 104.9, 106.7 en 107.9 FM in de regio Lochem en Zutphen. Radio Ideaal zendt sinds 1991 uit en is sinds de gemeentelijke herindeling in 2005 de lokale omroep voor de gemeente Bronckhorst. Radio Ideaal is te ontvangen via 99.5, 105.1, 105.8, 106.5 en 107.7 FM in de regio Bronckhorst en Doetinchem.