Al 65 jaar delen Wim en Annie lief en leed
Al 65 jaar delen Wim en Annie lief en leed Foto:

Briljanten echtpaar Lankhof

Zelhem - Wethouder Wim Buunk ging maandag 17 september op bezoek bij Wim (91) en Annie (86) Lankhof op bezoek om het briljanten paar namens de gemeente Bronckhorst te feliciteren met hun 65-jarige huwelijksjubileum. Wim en Annie wonen nog steeds zelfstandig in hun woning aan de Papaverstraat en met een beetje hulp bij het schoonhouden van de woning en de persoonlijke verzorging lukt het ze nog prima om voor zichzelf te zorgen. "We hoeven voorlopig nog niet naar 'het grote huis' (de Zonnekamp)", aldus Wim, die graag de handen uit de mouw steekt en een extra beentje bijzet om zijn vrouw, die de laatste jaren wat minder mobiel wordt, te ondersteunen.

Ook vijf jaar geleden was de redactie van Contact te gast bij Annie en Wim, die toen al vertelden hoe ze elkaar via vrienden van vrienden ontmoet hadden in de periode na de tweede Wereldoorlog, maar nog vijf jaar moesten wachten voordat ze konden gaan trouwen. "Na de oorlog was er bijna geen woonruimte te vinden", aldus Wim. Uiteindelijk vonden ze onderdak in een klein huisje in Halle. Na drie jaar kregen ze de gelegenheid om een huis te betrekken aan de Papaverstraat in Zelhem, een plek waar ze nu nog steeds zelfstandig wonen. Na enkele jaren als los arbeider bij de Coƶperatie te hebben gewerkt, kreeg Wim een baan bij de gemeente Zelhem, waar hij voor vele Zelhemmers een bekend gezicht werd als bestuurder van de Unimog vrachtauto van de gemeente.

Wim en Annie kregen drie kinderen (1 dochter, 2 zoons), die samen weer zorgden voor vijf kleinkinderen.

Tuinieren en voetbal zijn Wim's grote hobby's. Om zijn vrouw er niet altijd mee lastig te vallen, kijkt hij voetbal op tv in z'n eigen tv-kamer. De gezondheid van Wim en Annie is redelijk goed, al heeft Annie door een luchtwegaandoening wel meer moeite met extreme weersomstandigheden. "Deze warme zomer had ik het best moeilijk en ook bij erge kou ondervind ik hinder", aldus Annie, "Maar dan zetten we de kachel gewoon een klikje hoger", vult Wim haar aan.