Opbrengst collecte diabetesfonds

ZELHEM/VELSWIJK - Van 29 oktober tot 3 november 2018 hebben vrijwilligers in en rond Zelhem en Velswijk gecollecteerd voor het Diabetes Fonds. Er is een mooi bedrag van 1.855,99 euro opgehaald. Het Diabetesfonds bedankt alle collectanten en alle gevers hartelijk voor hun geweldige bijdrage. Volgend jaar ook collecteren? Neem dan contact op met de collecteorganisator Carol van Veelen (06-41458566) of het Diabetesfonds.


Een Weense avond in Zelhem

ZELHEM - Op maandag 19 november houdt het Nut-Zelhem een thema-avond over Wenen. Het wordt een feestelijk programma over deze romantische stad, uitgevoerd door entertainer Klaas Bakker, die eigen filmbeelden begeleidt met pianomuziek van Weense componisten zoals Mozart, Haydn, Johan Strauss en anderen. De bijeenkomst is in Ellen's restaurant en begint om 20.00 uur.

Op deze avond komen vele aspecten van Wenen aan bod met filmbeelden van de keizerlijke pracht en praal en van het dagelijks leven in de stad zoals van het reuzenrad in het Prater, de dierentuin van paleis Schönbrunn, de schilderijen van Klimt, de Donau, de Lippizaners van de Spaanse Rijschool en nog meer. Natuurlijk wordt in dit programma ook 'An der schönen blauen Donau' gespeeld. Pianist Klaas Bakker studeerde piano en schoolmuziek aan het Amsterdams Conservatorium. Zo speelde hij in het ASKO-ensemble en het Radio Kamer Orkest maar ook in diverse muziektheaterproducties, waaronder tijdens het festival d'Avignon.

De zaal is open om 19.30 uur en is gratis toegankelijk voor leden maar niet-leden zijn ook hartelijk welkom: zij betalen 4 euro, koffie inbegrepen.


Grote grafiektentoonstelling

ZELHEM - Van 24 november tot 19 januari 2019 is in de galerie Bibliotheek Zelhem hedendaagse Nederlandse grafiek te zien van 9 topkunstenaars. Geselecteerd op originaliteit, creativiteit, kwaliteit en vernieuwende grafische technieken zal de tentoonstelling belangwekkend zijn en boeiend voor iedereen die in kunst geïnteresseerd is. De deelnemende kunstenaars zijn: Hilda Boer, Marion Bouwhuis, Peter Kalkowsky, Carolien Koenders, Carrie Meijer, Nan Mulder, Jurjen Ravenhorst, Lenneke Saraber en Carole Witteveen.


Leve(n)de adventskalender

ZELHEM - In de adventsperiode staat er elke dag, behalve op zondag, ergens in de Zelhem een deur open. In het kader van ontmoeten is iedereen dan welkom voor een leuke activiteit. De activiteiten zijn te vinden op de kalender in de Lambertikerk of op de website. Veel mensen hebben zich opgegeven om iets te organiseren. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om met een groepje een wandeling maken, gezellig op de koffie te gaan, een bloemstukje te maken of te luisteren naar verhalen in het dialect. En er staan nog veel meer leuke activiteiten op de kalender, zie in de Lambertikerk (de kerk is dagelijks open van circa 09:00 tot 17:00 uur, m.u.v. zondag) de website. Opgave voor een activiteit kan via e-mail.


adventskalender@lambertikerk.nl

lambertikerk.nl