Intocht van Sinterklaas

ZELHEM - Sinterklaas bezoekt Zelhem dit jaar op zondag 18 november. Sinterklaas en zijn gevolg zullen om 15.00 uur bij de Muziekkoepel op het Stationsplein zijn waar ze ontvangen worden door burgemeester Marianne Besselink . Sinterklaas komt ieder jaar in een bijzonder voertuig naar Zelhem, maar deze keer komt de Goedheiligman met zijn stoomboot.

Dit jaar heeft Dick Looman een prominente rol tijdens de intocht. Hij volgt Willem Maas op als lid van het Sinterklaascomité. Maas heeft jarenlang met heel veel plezier meegewerkt aan de intocht van Sinterklaas in Zelhem, maar besloot vorig jaar dat het tijd was het stokje door te geven aan een jonger iemand.

Na de officiële ontvangst vindt een rijtoer plaats, via de Stationsstraat en Smidsstraat waar de winkels al feestelijk versierd zullen zijn ter ere van de Sint, rijdt de Sint over de parkeerplaats van de Jumbo via de Hengeloseweg en Ruurloseweg naar de Markt. De pieten zullen overal langs de route opduiken. Op de Markt worden de kinderen en hun ouders getrakteerd op een Pietendisco. De live muziek wordt verzorgd door Eric van den Berg, bekend van het programma Gelderland Muziekland van Omroep Gelderland. De traditionele chocolademelk zal niet ontbreken.

Op een podium kunnen de kinderen op de foto met de Sint. De kinderen krijgen vooraf op school, dagverblijf of peuteropvang een kleurplaat annex masker die ze kunnen overhandigen aan de Sint. Om 17.00 uur is het afgelopen en zal de goedheiligman vertrekken. Bedrijvig en Ondernemend Zelhem neemt ook dit jaar alle kosten van de intocht voor hun rekening.