Er werd fanatiek gespeeld maar ook gezellig gegeten bij de Zonnebloemmiddag in Hummelo. (Foto: PR)
Er werd fanatiek gespeeld maar ook gezellig gegeten bij de Zonnebloemmiddag in Hummelo. (Foto: PR) Foto:

Spelen en opscheppen bij De
Zonnebloem

HUMMELO - Behoorlijk fanatiek maar altijd sportief ging het er aan toe bij zaal FF naar Steef in Hummelo, waar een twintigtal belangstellenden onder leiding van een aantal Zonnebloem-vrijwilligers diverse oudhollandse spelletjes kwam doen. Toch ging het daar op zaterdag 10 november na de koffie niet om de winst, maar vooral om de gezelligheid.

Toen iedereen klaar was werden de punten opgeteld. De winnaar kreeg een mooie fles wijn. Voor degene die het best zijn naam in spiegelschrift had geschreven (één van de spellen) was er een speciale prijs: een fles advocaat. De prijzen werden beschikbaar gesteld door Steef.
Vervolgens werd het stamppotbuffet geopend: diverse soorten stamppot, jus, zuren en mosterd, rookworst en hachee. Dat bleek goed in de smaak te vallen, want er werd flink opgeschept.


Open Kampioenschap van Bronckhorst bij Vogelvreugd

ZELHEM - Vogelvereniging 'Vogelvreugd' Zelhem houdt op zaterdag 17 en zondag 18 november weer haar jaarlijkse vogeltentoonstelling. Net als andere jaren zijn er weer veel deelnemers uit de regio die weer strijden om het Open Kampioenschap van Bronckhorst in verschillende hoofdgroepen zoals kleur en postuur kanaries, tropische vogels, grasparkieten, agaporniden en grote parkieten.

Ze strijden dit jaar voor de zesde keer om de verenigingsbokaal van 'Vogelvreugd' Zelhem. Deze is voor de vereniging met de tien beste vogels van vijf verschillende inzenders. De tentoonstelling vindt plaats in de Oranjehof, Prinses Beatrixstraat 41 in Zelhem. De tentoonstelling is te bezoeken op zaterdag 17 november van 10.30 uur tot 20.00 uur en op zondag 18 november van 10.00 uur tot 16.00 uur. Meer informatie op de website of via mail.


www vogelvreugd-zelhem.nl

j.peppelmanjohan@gmail.com