Stephen Fearing staat zaterdag 17 november op het podium van het Nieuwe Dijkhuis. Foto: PR
Stephen Fearing staat zaterdag 17 november op het podium van het Nieuwe Dijkhuis. Foto: PR Foto:

Canadese topartiest in Het Nieuwe Dijkhuis

DOETINCHEM - De Canadese singer-songwriter en gitaarvirtuoos Stephen Fearing treedt zaterdag 17 november om 20.00 uur op in het Nieuwe Dijkhuis in Doetinchem.

Stephen Fearing is een singer-songwriter met een prachtige, warme en soulvolle stem en een indrukwekkende gitaartechniek. In zijn thuisland is hij een muzikale grootheid. Qua stijl zit Fearing een beetje in de hoek van Bruce Cockburn en Martyn Joseph. Behalve zijn solowerk maakt hij tevens deel uit van de superband Blackie & the Rodeo Kings en het Duo Fearing & White (met de Ierse Andy White). In Canada won hij al diverse Juno Awards (de Canadese Grammy) voor zijn albums en hij werkte samen met grote artiesten zoals Richard Thompson, Sarah MacLachlan en Shawn Colvin. Zowel zijn songs, zijn gitaarspel als zijn podiumpresentatie blinken uit in warmte, frisheid en originaliteit.
Bij uitzondering zorgen de vrijwilligers van Het Nieuwe Dijkhuis deze avond ook voor een voorprogramma. Het Achterhoekse talent Marise den Bakker uit Baak zingt en speelt, samen met haar vaste begeleider Jeshja van Noort op de piano. Ze is bekend van The Voice Kids en won een compositiewedstrijd, waardoor ze met het Nederlands Blazersensemble mocht optreden tijdens het nieuwjaarsconcert in het Concertgebouw in Amsterdam. Op dit moment volgt Marise de opleiding op de Herman Brood Academie.

Tickets voor deze bijzondere avond kosten 12,50 euro in de voorverkoop (ex 1,20 servicekosten) via de website en 15 euro op de avond zelf aan de deur.


www.hetnieuwedijkhuis.nl