De VAV houdt voor de zevende keer het Harmonicafestival bij De Radstake. Foto: PR
De VAV houdt voor de zevende keer het Harmonicafestival bij De Radstake. Foto: PR Foto:

Accordeon-harmonica festival in Heelweg

HEELWEG - De Varsseveldse Akkordeon Vereniging organiseert haar zevende accordeon-harmonicafestival. Dat heeft plaats op zondag 18 november in zalencentrum De Radstake in Heelweg (Twenteroute 8).

De accordeongroepen, harmonicagroepen en individuele spelers komen uit alle hoeken van het land, zoals Amady, Pluckermuzikanten, Harmonicagezelschap Beltrum, Winterswijkse Accordeonvereniging en zelfs de Vielharmonica's uit Bocholt. Verder komen Duo Dijon, Duo Peter und der Wolf, de Tiroler Muzikanten en Die Halden Steirer. Het belooft weer een geweldige middag te worden met zeer uiteenlopende genres: van vrolijke feestnummers tot concertmuziek. Verdeeld over vier zalen wordt van 11 tot 17 uur non-stop muziek ten gehore gebracht. Voor de vrije spelers is een extra ruimte gereserveerd, zodat die ook aan hun trekken komen, evenals de vrije spelers op steirische harmonica. Entree kost 5 euro.

De middag wordt omstreeks 16.30 uur op een bijzondere wijze afgesloten met een gezamenlijk nummer voor accordeon, keyboard en harmonica. Dit nummer is speciaal voor deze gelegenheid geschreven door Feico van Soest, de dirigent van VAV. Na afloop kunnen bezoekers tegen betaling gebruik maken van een stamppottenbuffet dat wordt opgeluisterd met een bijzonder optreden. Nadere informatie is te vinden op de website van de vereniging en via tel. 06-10368140.


www.vav-accordeon.nl


Mozarts meesterwerken klinken in Amphion

DOETINCHEM - Mozart's meesterwerken Requiem en de Krönungsmesse in één programma. Dat komt zelden voor, maar wel in Doetinchem. Op zondagmiddag 18 november om 14:00 uur zijn de wereldberoemde meesterwerken te zien en horen tijdens Kamermuziek in Schouwburg Amphion. Onder leiding van dirigent Jeroen Weierink.

De Krönungsmesse is verreweg de meest geliefde van de achttien missen die Mozart componeerde. In het werk is het aanstekelijke enthousiasme en de positiviteit van de jonge Wolfgang Amadeus te horen. Veel grote koorpassages worden afgewisseld door soli van de vier zangsolisten.
Het beroemde Requiem is volgens velen het absolute hoogtepunt van Mozarts oeuvre. De componist verklankt op weergaloze wijze de Latijnse teksten van deze dodenmis, zoals het onstuimige Dies Irae (de dag des oordeels) en het hartverscheurende ´Lacrimosa´. Het stuk heeft haar grote bekendheid te danken aan de film 'Amadeus'. Het concert wordt geopend met het Ave verum Corpus. Een miniatuur van ongekende schoonheid.
Tickets zijn te bestellen via de kassa van Amphion, tel. 0314-376000 en via de website. De kassa is van maandag t/m zaterdag van 10 uur tot 14 uur geopend.


www.amphion.nl


Nationaal MS Fonds collecteert

HALLE/ZELHEM - De MS collecteweek gaat maandag 19 november van start. In deze week gaan duizenden vrijwilligers op pad om zoveel mogelijk geld op te halen voor Multiple Sclerose (MS). Wie de collectant mist, kan een gift overmaken op giro 5057 of een sms naar 4333 en eenmalig 2 euro doneren. Ook kan men zich nog steeds aanmelden als collectant. Neem contact op met Willy Graffelman, coördinator van de collecte in Halle/Zelhem, 0314-631410.


nationaalmsfonds.nl