Focus Meisjes C2 met hun sponsor Ursula Beekman. Foto: Gerrit Kempers

UB coaching en training sponsort
meisjes C2

Nieuwe wedstrijdshirts

HOOG KEPPEL - Het meisjes C2 team van volleybalvereniging Focus uit Hoog-Keppel kreeg nieuwe wedstrijdshirts aangeboden door Ursula Beekman van UB Coaching en Training, die haar praktijk heeft op boerderij Groot Nijhof aan de Eekstraat in Doesburg.

De vereniging uit Hoog-Keppel en het team bedankt Ursula voor haar mooie bijdrage.

Winstgevend weekend voor Quintus handballers

HENGELO – De teams van Handbalvereniging SV Quintus speelden, op een na, een thuiswedstijd zondag 25 november. Zo kon het publiek genoeg handbal komen bekijken.

De eerste wedstrijd was Quintus HC1 tegen Minerva HC1. Op voorhand was bekend dat Minerva weer met een zeer offensieve dekking ging spelen. Hier konden de jongens goed mee omgaan en wisten al snel op een voorsprong te komen. Door mooie wissels, combinaties en snel spel werd het 37-20 voor Quintus.

De Quintus DC1 meiden hadden er zin in. Vooraf was afgesproken om goed vrij te lopen vanwege offensief verdedigen. De meiden waren heer en meester deze zondag. Goed verdedigen en mooi aanvallen resulteerde in een 18-6 overwinning. Ook de twee keepster deden goed hun best. Volgende week naar de koploper, eens kijken of ze daar puntjes kunnen ophalen.

Jongens B moesten thuis tegen Zwolle, die 1 plaats lager staat dan zij. Er moest dus gewonnen worden, vanwege de aansluiting met de koplopers. De eerste helft was aanvallend slordig, maar doordat de dekking degelijk was, ontstond er geen gevaar. Het gat van vier punten bij rust werd in de tweede helft netjes uitgebreid, mede doordat Zwolle geen wissels had en nauwelijks meer tot scoren kwam. Uitslag 22-11.

De dames senioren van Quintus speelden tegen Duiven DS2. Vanaf het begin nam Quintus de voorsprong. Er werd gescoord van alle posities via sprongworp, maar ook prachtige onderhandse ballen. Ook mooie combinaties met de cirkelloper. En uitstekend keeperswerk van de keepster. Dit resulteerde in een overwinning van 19-14.

De verdediging van Minerva D1 was iets anders dan Quintus D1 gewend is, dus dat was even schakelen. Voordeel was wel, dat als Quintus er langs kon komen, ze bijna vrij spel voor het doel hadden. Quintus was verdedigend ook erg goed! Eindstand 16-7.

Deze zondag een op papier makkelijke tegenstander voor de Heren 1. Minerva kwam met acht man opdagen en dus werd er vanaf de eerste minuut vol tempo gespeeld. Met veel break-outs was er al snel een gat geslagen. Minerva kwam in de tweede helft nog even dichtbij tot twee punten maar het team was conditioneel al gesloopt waardoor de overwinning over de streep kon worden getrokken: 30-23.

Heren 2 speelde uit tegen koploper Udi in Arnhem. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en Quintus ging met een kleine voorsprong de rust in, 9-12. Na rust kwamen de schutters van Udi op dreef waardoor Quintus de voorsprong niet vast kon houden. Eindstand 22-19.