Dirigente Dineke de Roo (links), Gerda Gotink en Tjeerd Visser namen het initiatief voor Zanglokaal Doetinchem. Archieffoto: Josée Gruwel
Dirigente Dineke de Roo (links), Gerda Gotink en Tjeerd Visser namen het initiatief voor Zanglokaal Doetinchem. Archieffoto: Josée Gruwel Foto:

Christmas Carols in de Dorpskerk van Hummelo

HUMMELO - Zanglokaal Doetinchem houdt op 8 december in de Dorpskerk van Hummelo een a capella 'Zangdag Christmas Carols' onder leiding van Dineke de Roo. 's Middags om 16.00 uur wordt deze dag afgesloten met een concert. Een vocaal ensemble zorgt voor een intermezzo. De toegang is gratis en bij de uitgang is een open schaalcollecte. Na afloop van het concert kan er worden nagepraat onder het genot van een drankje in De Ruimte naast de kerk.


Virtuoos jong blaastrio in Hengelose Remigiuskerk

HENGELO - Op zondagmiddag 9 december om 15.00 uur treedt in de Hengelose Remigiuskerk een heel bijzondere groep blazers op: Trio Cortado. Drie jonge klassieke beroepsmusici die eigen bewerkingen spelen van bekend werk van onder meer Ravel en Grieg.

Jasper Grijpink, onder andere verbonden aan het Haags Residentie Orkest, over Trio Cortado: "We zijn een hecht trio, we hebben er heel veel lol in. Het bijzondere van Cortado is dat we spelen met een ongebruikelijke combinatie van instrumenten. Er is nauwelijks muziek voor deze bezetting gecomponeerd. Dus we maken zelf allerlei bewerkingen van 16de-eeuwse tot moderne klassieke muziek."
Grijpink speelt basklarinet, Hannah de Witte fluit en Arthur Klaassens althobo. "Die althobo kennen veel mensen van de Mattheüs Passion. Traditioneel was het een bij-instrument. Bij ons speelt de althobo een hoofdrol." Trio Cortado kreeg in haar vijfjarig bestaan overal lovende recensies. "Een unieke combinatie van virtuoos spel en briljante arrangementen." Ze speelden al in het Amsterdamse Concertgebouw, op Radio 4 en heel veel concoursen.
Grijpink: "Mijn ouders wonen in Den Haag, maar ze hebben al ruim 25 jaar een vakantiehuisje in Hengelo. Ze zijn helemaal verrukt van de prachtige Remigiuskerk. Zij zijn degenen die het initiatief voor dit concert hebben genomen. En de Vrienden van de Remigiuskerk vonden het een geweldig idee! Erg leuk om nu eens te spelen in zo'n fantastische concertzaal middenin het dorp waar ik zoveel prachtige vakanties heb doorgebracht. Iedereen is van harte welkom! De toegang is een vrije gift."


www.vriendenhengelose remigiuskerk.nl


Diaconie maakt van kerstmarkt een traditie

STEENDEREN - Op zaterdag 8 december van 11.00 tot 16.00 uur houdt de diaconie van de protestantse kerk de jaarlijkse kerstmarkt in een sfeervol versierde Remigiuskerk. Er is een divers aanbod van zelfgemaakte, originele artikelen zoals houten kerstbomen en kaarsen, kerststukken, verse wafels, nieuwjaarsrolletjes en jam. Ook is er een kerstverloting en muziek. Er zijn gezellige zitjes waar je kunt genieten van de prachtige muziek, warme chocolademelk, glühwein en erwtensoep met roggebrood en spek.De opbrengst van de standhuur en de artikelen van de diaconie is bestemd voor de instandhouding van het kerkelijk gebouw Het Anke'.