V.l.n.r.: Wim Ligtlee, Jan Velthorst, Rilana Buiting, Jimmy Knuever, Joëlle Schoppers met de verenigingsbokaal en Gerard Löwenthal. Willem Hissink ontbreekt op de foto. Foto: Rob Verkerke
V.l.n.r.: Wim Ligtlee, Jan Velthorst, Rilana Buiting, Jimmy Knuever, Joëlle Schoppers met de verenigingsbokaal en Gerard Löwenthal. Willem Hissink ontbreekt op de foto. Foto: Rob Verkerke Foto:

Jimmy Knuever grote winnaar Open Kampioenschap van Bronckhorst

ZELHEM - Tien medailles sleepte Jimmy in de wacht met zijn topvogels, waar ook de mooiste postuurkanarie van de show bij zat. Deze werd beloond met maar liefst 94 punten en werd Open Kampioen van Bronckhorst. Met 321 vogels was de deelname gelijk aan vorig jaar. Voorzitter Jan Velthorst was dan ook zeer content met de inbreng en de kwaliteit van de parkieten, kanaries en exoten. Deelnemers uit de regio hadden hun beste vogels ingezonden om deze te laten keuren door de erkende keurmeesters van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers.

Bij de kleurkanaries zonder pigment werd een vogel van Wim Ligtlee kampioen. Bij de kleurkanaries met pigment ging die prijs naar Jan Velthorst. Zoals gezegd werd Jimmy Knuever kampioen bij de postuurkanaries. Gerard Löwenthal was een nieuwe inzender en ging er meteen met de prijs vandoor bij de gestandaardiseerde exoten.

Rilana Buiting bleek bij de jeugd de beste vogel te hebben en ze werd als jeugddeelnemer ook nog kampioen bij de overige exoten. Een grasparkiet van Willem Hissink werd ook kampioen van Bronckhorst en tot slot bij de grote parkieten werd Joëlle Schoppers kampioen, ook een nieuw lid, die pas voor de tweede keer meedeed en zeer verrassend kampioen werd met een mooie valkparkiet. Tot slot ging de prijs van de beste deelnemende vereniging naar de organiserende vereniging 'Vogelvreugd' Zelhem. Dan kan men ook altijd een zogenaamde 'derby' vogel aanwijzen waarvan de kweker denkt dat is mijn topvogel. Deze keer had Willem Hissink het goed voorspeld zodat hij de derby prijs won.