Filmavond Kulturhus

VORDEN – Op donderdag 17 januari is het filmavond in Vorden. De filmavond wordt georganiseerd door bibliotheek Vorden en dorpshuis Het Kulturhus.

Bibliotheek Vorden en Het Kulturhus hebben er voor gekozen om geen reclame voor de films in de media te maken. Dit is kostensparend. Wel is het toegestaan om in de bibliotheek van Vorden aan te kondigen, welke films er vertoond gaan worden. Ook is daar het complete filmoverzicht te vinden. De avond begint om 20.00 uur in Het Kulturhus. Kaartjes voor de film zijn verkrijgbaar op de avond zelf in Het Kulturhus. De kosten zijn 5 euro. Iedereen is van harte welkom.


bibliotheekwestachterhoek.nl


VOC 'verlegt' focus naar oude ansichtkaarten

VORDEN - Op de eerste avond van het Vordens Ondernemers Café (VOC) van 2019 maken we kennis met Harry Jansen. Harry staat ook wel bekend als de wandelmeester van Vorden en is tevens een van de drijvende krachten van de website: www.uutdeoldedeuze.nl, het vroegere gebruik om foto's te bewaren in een oude schoenendoos. Je vindt er oude foto's en video's van Vorden en haar buitengebied. Harry zal een selectie laten zien van zijn uitgebreide verzameling en de aanwezigen tevens deelgenoot laten zijn van de herinneringen die daarbij horen.

Uniek Eten & Drinken is de locatie van deze avond. Vanaf 18.00 uur is men van harte welkom voor deze VOC Nieuwjaarsbijeenkomst aan de Dorpsstraat 34 in Vorden. Het programma start om 18:30 uur. Ook benieuwd naar het Vorden van weleer en een gezellige avond beleven met het Vordens Ondernemerscafé? Geef je dan uiterlijk 15 januari op door een mailtje te sturen naar info@vordensondernemerscafe.nl of meld je aan via www.facebook.com/vordensondernemerscafe dan wel linkedIn.

Geen lid? Geen probleem, je kunt je laten introduceren door een van de leden of contact opnemen met de organisatie. Voor meer informatie en de kosten, zie de Facebookpagina of website van het VOC.


vordensondernemerscafe.nl

facebook.com/vordensondernemerscafe


Oecumenische vrouwengroep Wichmond-Vierakker

WICHMOND - Op woensdagavond 9 januari om 19.45 uur houdt oecumenische vrouwengroep Wichmond-Vierakker haar nieuwjaarsavond in de zaal Withmundi aan de Dorpsstraat in Wichmond. De zaal is vanaf 19.30 uur geopend. Gasten zijn van harte welkom.

In het eerste gedeelte van de avond komen de gebruikelijke zaken aan de orde, zoals notulen mededelingen etc. In het tweede deel zal Manon Zomer de dames vertellen over hun schaapskudde en over de verwerking van wol tot andere producten. In de pauze wordt samen geproost op het nieuwe jaar, hiervoor wordt van de dames gevraagd een glaasje mee te nemen.


Ledenvergadering Vrouwen van Nu

VORDEN - De eerste maandelijkse bijeenkomst van de Vrouwen van Nu Vorden wordt gehouden op woensdag 16 januari om 19.45 uur in De Herberg. Deze avond begint met de algemene ledenvergadering. Na de pauze komt mevrouw Makkink de avond verzorgen. Zij is acupuncturist, dry needle therapeut, orthomoleculair therapeut en bioresonantietherapeut. De koffie en thee wordt verzorgd door de contactgroep van Toos Beeftink.


www.vrouwenvannu.nl/vorden


P.K.V. uitslagen

VORDEN - Op de Nationale Bondsshow van Hoenders en Konijnen in Assen hebben leden van P.K.V. de volgende resultaten behaald.

Hoenders
Wyandotte: B. Wassink 4xZG, 3xG

Dwerghoenders
Wyandotte: T. Zevenhoeken 1xZG, 1xG

Konijnen
Vlaamse Reus: H. Hammink 2xZG
Franse Hangoor: J. Agterkamp 4xZG, 1xG
Witte Nieuw Zeelander: H. Bolwiender 2xF, 4xZG
Witte van Hotot: S. Janssen 1xF, 2xZG
Wener: H. Nijenhuis 3xF, 1xZG
Papillon: T. Janssen 2xZG
Hollander: T. Janssen 1xF, 5xZG, 1xG, E. Jansen 3xF, 1xZG, Femke Jansen 2xZG
Klein Zilver: S. Janssen 9xZG
Rus: T. Janssen 2xZG
Kleurdwerg: G. Wiskamp 1xF, 2xZG, 1xG