De leden van De Vogelvriend scoorden vooral in de categorie kleurkanaries.
De leden van De Vogelvriend scoorden vooral in de categorie kleurkanaries. Robert Ellenkamp

De Vogelvriend volop in de prijzen

VORDEN - Tijdens de laatste wedstrijd van het jaar vielen leden van De Vogelvriend Vorden volop in de prijzen. Het betrof de Districtswedstrijd in Huissen, waar bijna 200 vogelkwekers samen 1600 vogels instuurden. De kwekers kwamen uit Gelderland en Flevoland.

De meeste prijzen werden in de wacht gesleept bij de kleurkanaries. Herman Addink behaalde met zijn stam Rood Schimmel het kampioenschap in deze klasse met 370 punten. Adrie Groen werd kampioen in de klasse Isabel wit met een stam met 367 punten en behaalde zilver met een enkeling. Tevens behaalde hij met een Agaat pastel geel ivoor schimmel het kampioenschap met 91 punten. Bij de postuurkanaries bleek Groen ook de beste te zijn met een stel fife fancy schimmel met 183 punten.

Bennie Horsting is kampioen geworden met een stam kleurkanaries Agaat opaal geel mozaïek type 1 met 372 punten en was ook de beste in de categorie Isabelopaal geel mozaïek type 2 met een vogel van 91 punten. In de groep Europese cultuurvogels behaalde hij ook nog eens met een barmsijs bruin agaat pop met 92 punten zijn derde titel binnen. Met zijn barmsijs donkerfactorig bruin kreeg Horsting zilver met 91 punten.
Kees Bink speelde in de groep standaardgrasparkieten mee en behaalde daar met zijn groene mannen de eerste en tweede plek met 93 en 92 punten. Met zijn lutino pop werd hij ook kampioen met 91 punten en tenslotte kreeg een grijsgroene man van de keurmeesters een bronzen plek toebedeeld met 91 punten.

Al met al een mooie score voor De Vogelvriend Vorden en de laatste voorbereiding op het wereldkampioenschap dat van 10 tot en met 13 januari plaatsvindt in Zwolle.