Stichting Muziekkoepel helpt bij goede voornemens

VORDEN - Zondag 13 januari organiseert Stichting Muziekkoepel haar 'Goede Voornemens Loop'. Men kan kiezen tussen 5 en 8 kilometer en na afloop brandt er een vuur bij de Muziekkoepel waar men onder het genot van een hapje en drankje bij kan komen. Voor de kinderen is er appel poffen boven het vuur en warme chocolademelk.

Bij het ingaan van het jaar 2019 horen daar voor veel mensen ook weer goede voornemens bij. Daarom organiseert de Stichting Muziekkoepel Vorden de jaarlijkse traditionele wandeltocht op zondag 13 januari. Begin het jaar goed en maak met familie, vrienden, buren en kennissen een mooie wandeling door de bossen van Vorden en geniet daarbij van de natuur en elkaar. De start is tussen 13.00 en 14.00 uur, het eindigt om 16.00 uur. Kosten: 0,25 cent per kilometer, per persoon.


Jarig Oranje Comité Vierakker-Wichmond en Sociï starten jaar gezamenlijk

VIERAKKER/WICHMOND – Voor het Oranje Comité Vierakker-Wichmond staat het jaar 2019 in het teken van haar 100-jarig jubileum. Dit mag natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan, vandaar ook dat er diverse activiteiten georganiseerd worden. De eerste activiteit is een heuse nieuwjaarsvisite op zondag 13 januari. Voor de organisatie van de nieuwjaarsvisite heeft het Oranje Comité de handen ineen geslagen met de plaatselijke S.V. Sociï, waarvoor deze activiteit eenmalig in de plaats komt van de traditionele nieuwjaarsborrel. De nieuwjaarsvisite staat gedeeltelijk in het teken van een winterse wandeltocht. Start- en eindpunt zullen zijn op Sociï sportcomplex De Lankhorst.

Nieuwjaarsvisite en – wandeltocht
De organisatie nodigt iedereen die zich op wat voor manier dan ook bij Vierakker, Wichmond en/of Sociï betrokken voelt uit voor deze nieuwjaarsvisite met wandeltocht, die is uitgezet door de omgeving van Delden. De deelnemers worden meegenomen in de rijke historie van Vierakker en Wichmond. Er kan tussen 13.00 uur en 14.00 uur gestart worden aan de wandeltocht bij de kantine van Sociï, dit is voor jong- en oud en is bovendien gratis. Consumpties in de kantine van Sociï zijn wel voor eigen rekening. Onderweg zorgt de organisatie voor de innerlijke mens.

Activiteiten in de sporthal
Voor de jeugd zullen er tussen 14.00 en 16.00 uur in de sporthal activiteiten georganiseerd worden. Voor degenen die een wandeltocht niet zien zitten, heeft de organisatie vanaf 13.30 uur ook een programma in de kantine. Geen reden dus om de nieuwjaarsvisite voorbij te laten gaan.
Na afloop van de wandeltocht is er nog ruim de tijd voor een gezellig samenzijn in de Sociï-kantine. Rond 16.30 uur zal de organisatie een korte Nieuwjaarsspeech houden om de opening van het feest- en sportjaar compleet te maken. Om 18.00 uur wordt het geheel afgesloten en kan eenieder zijns weegs gaan om verder vooruit kijken naar een hopelijk mooi 2019.

Stamppottebuffet
Bij D'n Olde Kriet (DOK) staat vanaf 18.00 uur een stamppottenbuffet klaar. Wie daar na de nieuwjaarsvisite gebruik van wenst te maken, wordt verzocht zich daarvoor in te schrijven, zodat DOK een afdoende voorraad gereed kan hebben. De kosten bedragen 14,50 euro voor volwassenen en 9,50 euro voor kinderen. Opgeven kan via e-mail info@oldekriet.nl of telefonisch, 0575-441600.

Het Oranje Comité en Sociï hopen iedereen in groten getale te mogen verwelkomen op zondag 13 januari 2019.


Winterwandeling bij Linde

LINDE - Een keer per jaar organiseert natuurorganisatie IVN een lange doorstapwandeling. Dit keer is dat op zondag 13 januari. De start is om 11.00 uur bij de Lindesche Molen in de buurtschap Linde bij Vorden.

De route gaat door het coulisselandschap en langs oude landgoederen met kastelen en grote buitenhuizen. Onderweg is langs de Haller Laak natuur- en landschapsherstel te zien, van groot belang voor het bodemleven. Door middel van verschraling, vernatting en de aanleg van kruidenrijke graslanden neemt de biodiversiteit weer toe met meer voedsel voor insecten en vogels. De natuurgidsen zullen er onderweg van alles over vertellen.

Ook de Veengoot krijgt de nodige nodige aandacht. Verderop langs de spoorlijn Zutphen-Winterswijk wordt even stilgestaan bij de vroegere halte met wachterswoning. Vlakbij de Lindesche Molen gaat de route omhoog naar de Kappellebult met bovenop een gedenkteken ter herinnering aan de verdwenen kapel.

De ruim 10 kilometer lange wandeling gaat over verharde wegen en goed begaanbare zandpaden. Ongeveer halverwege is er in de buurtschap Medler voor eigen rekening een horeca-stop. Na terugkeer zal de molenaar van de beltmolen wat vertellen over de historie van de molen. Dat zal zijn om een uur of 15.00 uur.

Aanmelden voor deze wandeling is niet nodig en deelname is gratis. Een vrijwillige bijdrage is natuurlijk welkom. Start: parkeerplaats bij de Lindesche Molen, Lindeseweg 29 in Linde (Vorden). Voor meer informatie, neem telefonisch of per mail contact op met de hoofdgids.


06-50586340

willemboerman1@gmail.com