Vordense zangeres wint battle van The Voice of Holland

VORDEN – Afgelopen vrijdag 4 januari was op RLT4 te zien hoe Cleo Vlogman uit Vorden de zogenoemde 'Battles' won in de talentenjacht The Voice of Holland. Op groot scherm in café Uenk zagen vrienden, familie en kennissen, in het bijzijn van de Vordense zangeres, haar de strijd aangaan met haar tegenstander Billy Maluw. Toen bekend werd gemaakt dat ze door was naar de volgende ronde, steeg er een luid gejuich op in het café. Met natuurlijk een blije Cleo als middelpunt, die tot dat moment niets mocht verklappen over de uitkomst.

In spanning wachtte iedereen af tot Cleo Vlogman aan de beurt kwam in het programma. Het nummer dat voor haar en haar tegenstander was uitgekozen was 'Attention' van Charlie Puth. En het jurycommentaar loog er niet om. Ze was de overduidelijke winnaar van de Battles, zo bleek uit de reacties van de juryleden Ali B, Waylon en Lil' Kleine die alle drie coach Anouk lieten weten Cleo de beste te vinden.

Ali B: "Voor mij is er gewoon een duidelijke winnaar van deze battle op alle fronten". Na wat kritische opmerkingen richting Cleo's tegenstander Billy vervolgde hij: "Cleo, als ik dit had geweten had ik nog meer mijn best voor je gedaan, eerlijk gezegd." Lil' Kleine bevestigde de mening van Ali B: "Cleo, ik sta volledig achter Ali. Voor mij is er ook één duidelijke winnaar en dat is Cleo." Tot slot voegde Waylon daar nog aan toe: "ik vond het heel fascinerend om naar te kijken en Billy leek ogenschijnlijk rustig, maar dat kwam niet zo over. En dan heb je de ogenschijnlijke 'underdog' Cleo en die komt dan op en die begint een soort van rustig en heel langzaamaan begint ze zich vast te bijten in de battle. En daar krijgt Billy een knauw van, want hij maakt op een gegeven moment een fout na jouw uithaal. En ja, toen was de race gelopen. Cleo, je hebt hem echt de ring uitgeslagen, heel knap gedaan."

Coach Anouk vond, ondanks dat bij beiden tijdens de repetities de zenuwen parten speelden, dat Cleo zich het beste herpakt had. "Ik kan er dus niks anders van maken… ja overduidelijk: Cleo!", zo verwoordde coach Anouk haar uiteindelijke beslissing.