Bestuur Bomenbelang zoekt 'groene' penningmeester

BRONCKHORST - Het bestuur van Vereniging Bomenbelang zoekt een nieuwe penningmeester. De huidige voorzitter Cees van der Jagt neemt sinds het plotse overlijden van Kees Mortier in maart 2018 ook het penningmeesterschap voor zijn rekening.

De nieuwe penningmeester maakt deel uit van het 5-koppige bestuur en is verantwoordelijk voor het financiële beleid van de vereniging. Naast het reguliere bijhouden van inkomsten en uitgaven moet de nieuwe penningmeester ieder jaar een begroting maken en de ledenadministratie van Bomenbelang bijhouden. Soms zal de penningmeester ook samen met een ander bestuurslid overleg voeren met de gemeente, provincie of andere overheids- of particuliere (milieu- en natuur)organisaties. Het bestuur zoekt iemand uit de gemeente Bronckhorst die het werk van Vereniging Bomenbelang een warm hart toedraagt, goed overweg kan met computers en gemiddeld ongeveer één dag per week tijd wil steken in financiële en bestuurlijke zaken.
Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Vereniging Bomenbelang. Bel 0575- 470 530 of mail bomenbelang@gmail.com.


Boer'n van Gister'n uitverkocht

VORDEN - Voor het klankbeeld 'Boer'n van Gister'n' dat zondagmiddag bij de Herberg in Vorden wordt vertoond blijkt veel belangstelling want alle kaarten zijn uitverkocht.

Op verzoek van de Oudheidkundige vereniging Oud Vorden werd 25 jaar geleden het klankbeeld over het boerenleven, begin vorige eeuw, voor het eerst vertoond bij Hotel Bakker. En daarna nog eens tien keer bij verschillende verenigingen in Vorden. En opnieuw in 2019 blijkt er behoefte te zijn naar het boerenverleden. Fons Rouwhorst, één van de makers van het klankbeeld: "In het heden ligt het verleden, in het nu wat er komen gaat. Deze woorden van Willem Bilderdijk (1756-1831) betekenen veel voor mij. Ik kijk graag in deze context naar natuur en landschap, dorp, stad, straat, en ook naar mensen. Eigenlijk in alles. In beelden van nu herken je geschiedenis, geologisch verleden, natuurlijke ontwikkeling en de invloed van onze (voor)ouders. Het maakt me bewust dat wat we vandaag doen voor een belangrijk deel de toekomst bepaalt, ook de verre toekomst."

Woensdagavond 27 maart 20.30 uur is het klankbeeld nog eens te zien in de Koppelpaarden in Lichtenvoorde.