De cliënten zijn vaak wel blij met Markenheem. Foto: Jeroen Garritsen
De cliënten zijn vaak wel blij met Markenheem. Foto: Jeroen Garritsen Foto:

Cliënten Markenheem deels tevreden

DOETINCHEM - Nog niet alles gaat even goed maar op belangrijke punten krijgt de wijkverpleging door Markenheem goede cijfers van de cliënten.

Met name de bejegening, de gezamenlijke besluitvorming, de deskundigheid en de brede blik van Markenheem op zorg werd heel positief ervaren. Met een score van 8,4 op deskundigheid en een 8,7 op bejegening. Markenheem is daar blij mee.
In het najaar deed de Achterhoekse zorgverlener samen met veertien andere organisaties mee aan een pilot rondom het meten van cliëntenervaringen in de wijkverpleging, genaamd PREM's, een afkorting van Patiënt Reported Experience Measures. Het onderzoek had als doel in kaart te brengen waar de cliënt tevreden over is en waar zorg verbeterd kan worden.
De pilot werd uitgevoerd aan de hand van een vragenlijst die op meerdere manieren is ingezet. Zo kwamen de vragen via de post waarna cliënten de lijst ingevuld retour konden sturen. Ook werden er vragenlijsten afgenomen door de wijkverpleegkundigen. Deze methodiek had de voorkeur van de organisatie omdat de zorg dan direct kon worden aangepast op basis van de uitkomsten. Uit de rapportage blijkt dat cliënten aangeven niet altijd een vaste zorgmedewerker te zien op de zorgmomenten. Ook ervaren de cliënten aan den lijve de tekorten van het personeel in de zorg. Daarnaast kan de zorgorganisatie de cliënten niet altijd zorg bieden op de gewenste tijd. Ook dat is terug te zien in de uitkomsten. Toch is Markenheem blij met de positieve beoordelingen.