Wensvervulling bij Vrouwen van Nu

VORDEN - Woensdag 20 februari om 19.45 uur vindt de volgende maandelijkse bijeenkomst van de Vrouwen van Nu afdeling Vorden plaats bij De Herberg in Vorden. Helma van den Berg, coördinator presentaties bij de Stichting Veluwse Wens Ambulance, komt dan het een en ander vertellen over deze stichting die zich inzet om wensen van mensen die niet lang meer te leven hebben in vervulling te laten gaan.


www.vrouwenvannu.nl/vorden


Oecumenische vrouwengroep Wichmond-Vierakker

WICHMOND - Op woensdag 13 februari om 19.45 uur komt de oecumenische vrouwengroep Wichmond-Vierakkerweer bijeen in het Withmundi gebouw aan de Dorpsstraat in Wichmond. Deze avond is de jaarvergadering met een verslag van het verenigingsjaar. Na de pauze zal Anja Schieven de dames vertellen over voetreflex plus, een behandeling waarmee zij veel klachten kan wegnemen. Gasten zijn van harte altijd welkom.


Genieten van verhaal en bekende liedjes

VORDEN - Samen gezellige en bekende liedjes zingen vanaf de jaren 50 tot nu, afgewisseld met gedichten en verhalen, dat is Zing Mee! Deze keer, op dinsdag 12 februari, kan men luisteren naar een verhaal over Sint Peter, de dag waarop boeren de pacht moesten betalen aan de baron.

De Zing Mee wordt als altijd begeleid door Dick Wagenvoort en Rikie Wagenvoort-Walgemoet. De middag is op dinsdag 12 februari van 14.00 – 16.00 uur in het Kulturhus (in de Raadszaal), Raadhuisstraat 2 te Vorden. Iedereen is van harte welkom om mee te komen zingen. Er wordt geen entree geheven. Het pauzedrankje is voor eigen rekening.


Filmavond in Het Kulturhus

VORDEN - Donderdag 21 februari is het weer filmavond in Vorden.

Bibliotheek Vorden en Het Kulturhus hebben er voor gekozen om geen reclame voor de films in de media te maken. Dit is kosten sparend. Wel is het toegestaan om in de bibliotheek van Vorden aan te kondigen, welke film er vertoond gaat worden. Daar is het complete overzicht voor dit najaar te vinden. Aanmelden via http://eepurl.com/3vEoT kan ook, de informatie wordt dan toegestuurd.

De avond begint om 20.00 uur in Het Kulturhus. Kaartjes voor de film zijn verkrijgbaar op de avond zelf in Het Kulturhus. De kosten zijn 5 euro.


bibliotheekwestachterhoek.nl


Geniet van een winterwandeling

VORDEN - Op zondag 17 februari organiseren vrijwilligers van Kasteel Vorden een gezellige winterwandeling van zo'n 6,5 kilometer door het buitengebied van Vorden. De wandeling start en eindigt bij 't Kasteelhaantje. Starten kan vanaf 11.00 uur tot 15.00 uur. De kosten voor deze wandeling zijn 7,50 euro per persoon, inclusief koffie met lekkers, een kop huisgemaakte erwtensoep en de wandeling. Ook de hond is van harte welkom om mee te wandelen.


Concert ten behoeve van pinetum

VORDEN - Zondag 17 februari vindt het 'Coniferenconcert' ten behoeve van het Pinetum de Belten plaats in de Dorpskerk Vorden. Aanvang 15.00 uur. Er worden geen kaarten verkocht, maar bij de ingang staan twee grote koperen potten waarin men het nodige kan achterlaten voor het Pinetum de Belten. Het concert wordt verzorgd door musici van het Ensemble Wollemia, bestaande uit Henriette Feith, Izhar Elias en Levan Tskhadadze.